Nors šiųmetinis „Tai – Aš“ – tarsi tyla prieš audrą (jubiliejinį, dešimtąjį festivalį), savo kūrybos vaisiais su klausytojais dalinsis gausus būrys gerai žinomų Lietuvos atlikėjų: Andrius Kaniava, Gediminas Storpirštis, Andrius Kulikauskas, Virgis Stakėnas, Rolandas Kazlas, Domantas Razauskas, Giedrius Arbačiauskas, Ieva Norkutė, „Saulės broliai“, pirmą kartą šiame festivalyje dalyvausiantis Kęstutis Jablonskis ir kiti.

Išskirtinį bardų pasirodymą su Šv. Kristoforo orkestru „Jūs to negirdėjot...“, praėjusiais metais sulaukusį itin didelio vilniečių dėmesio, šiemet turės progą išvysti ir įvertinti Kauno publika.

Aktoriaus ir dainininko A. Kaniavos gerbėjai dar negirdėtų jo dainų versijų kartu su pučiamųjų orkestrėliu galės pasiklausyti autoriniame koncerte puikia akustika ir pakilia atmosfera garsėjančioje Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Joje tradiciškai vyks ir didieji festivalio koncertai.

Autorinius pasirodymus taip pat surengs svečiai iš užsienio: vienintelis Kremliuje koncertavęs Rusijos bardas Viktor Tretjakov, lietuviško kraujo turintis ir pirmą kartą protėvių žemėje viešėsiantis JAV atlikėjas David Tamulevich su kolega Michael Hough bei trio iš Portugalijos.

Naujų vėjų į dainuojamosios poezijos mylėtojų širdis atneš atlikėjų iš Prancūzijos, Bulgarijos, Ispanijos, Švedijos, Danijos, Škotijos, Latvijos dainos. Jas bus galima išgirsti ne tik Šv. Kotrynos bažnyčioje, bet ir apsilankius „Tamstoje“, „Mediume“ ar festivalio koncertuose kituose Lietuvos miestuose: Gargžduose, Varėnoje, Šiauliuose, Telšiuose, Dieveniškėse, Širvintose, Veisiejuose, Pasvalyje, Daugpilyje, Skapiškyje.

Kaip ir kasmet, visus, svajojančius apie muzikinę kelionę, jaunieji dainiai pakvies į išvyką „Bardų vagonu“, o norintys tapti dainuojamosios poezijos atlikėjais galės mokytis „Kūrybinėse dirbtuvėse“ ar sudalyvauti „Naktinėjimuose“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją