„Sostinės dienų“ šventės atidarymas prasidėjo miesto vadovų eisena Gedimino prospektu, kuriuos lydėjo pučiamųjų orkestras iš Šilutės. Eisenoje dalyvavo ne tik Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir vicemeras Jonas Pinskus, bet ir šiemet Lietuvos kultūros sostine tapusios Šilutės meras Virgilijus Pozingis.

Sveikinimo žodį vilniečiams ir jo svečiams pirmasis tarė A. Zuokas, kuris linkėjo gerų įspūdžių šventės metu bei skatino karštai sirgti už Lietuvos rinktinės komandą čempionate.

Šilutės meras V. Pozingis taip pat prisidėjo prie sveikinimų ir Vilniaus merui įteikė simbolinę burę, kuri, anot jo, turėtų atnešti gerą orą visos šventės metu.

Po gausių sveikinimų, miesto vadovai buvo pakviesti Europos krepšinio čempionato proga išbandyti rankos taiklumą. Nors A. Zuokui, Romui Adomavičiui bei V. Pozingiui iš trijų metimų pasisekė pataikyti tik vieną, tačiau audringas žiūrovų palaikymas ir gera nuotaika niekur nedingo ir vadovai buvo palydėti skambant Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestro atliekama muzika.

Pirmąjį rudens savaitgalį Vilniuje švenčiamos „Sostinės dienos“ vilniečiams ir gausybei miesto svečių parengė daug įvairiausių renginių, vienas įspūdingiausių numatytas šventės pabaigai – rugsėjo 4 dieną Katedros aikštėje rengiamas teatralizuotas koncertas
Bohemiečių svajonės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją