Tokį sprendimą trečiadienį priėmė akademijos taryba. Rektoriumi tapti taip pat pretendavo dainininkas profesorius Vytautas Juozapaitis ir pianistas docentas Rokas Zubovas.

Z.Ibelhauptas pakeis LMTA nuo 2005 metų vadovavusį Eduardą Gabnį.

Pasak LMTA, Z.Ibelgauptas yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas, tarp jų - ir tarptautinio M.K.Čiurlionio pianistų konkurso 1982 metais. 1997 metais pianistui už meninius pasiekimus įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Nuo 1989 metų Z.Ibelgauptas koncertuoja su Rūta Ibelgauptiene, nuolat dalyvauja įvairiuose muzikiniuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje. Pianistas yra daugelio lietuvių kompozitorių kūrinių iniciatorius, redaktorius bei pirmasis atlikėjas.

Nuo 1988 metų Z.Ibelgauptas yra LMTA Fortepijono katedros pedagogas, nuo 2009 metų - profesorius, katedros vedėjas. Nuo 2011 metų jis - ir LMTA Doktorantūros komiteto pirmininkas. Profesoriaus klasės absolventai yra tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, aktyviai dalyvauja koncertiniame gyvenime, sėkmingai dirba pedagoginį darbą Lietuvoje bei užsienyje, pažymi LMTA.

Z.Ibelgauptas, be kita ko, yra daugelio projektų, gavusių Kultūros rėmimo fondo bei Vilniaus miesto savivaldybės paramą, koordinatorius bei vykdytojas.

Iki metų pabaigos visiems universitetams ir kolegijoms turėtų pradėti vadovauti pagal naują tvarką išrinkti rektoriai. Pagal ją rektorių renka nebe universiteto Senatas, o išorinė universiteto taryba, sudaryta iš švietimo ir mokslo ministro bei akademinės bendruomenės paskirtų narių.