"Sieksime to paties, ko ir pernai, - išgyventi", - BNS teigė teatro direktorius.

"Manau, kad pernai neblogai sekėsi. Išėjo padaryti tai, ką planavome, ir šiek tiek išlaikėme žiūrovą, tik į pačią pabaigą truputį jautėsi, kad mažiau (žiūrovų - BNS). Tačiau gal tai bendras sunkumas visiems. Norėtųsi, kad taip išliktų ir šį sezoną, bet visko gali būti. Nors sako, kad ekonomika kyla, mes to nejaučiame", - kalbėjo A.Latėnas.

Pasak pašnekovo, iki Naujųjų metų teatras sieks pastatyti tris naujus spektaklius.

Rugsėjo 29-30 dienomis turėtų būti parodyta Dale'o Wassermano "Skrydžio virš gegutės lizdo" inscenizacija pagal to paties pavadinimo Keno Kesey (Keno Kyzio) romaną, kurį režisuos Valerijus Griško iš Rusijos ir kuriame, anot teatro vadovo, yra užimtas visas teatro kolektyvas.

Lapkričio pabaigoje planuojama pristatyti Agniaus Jankevičiaus spektaklį ""Katė ant įkaitusio skardinio stogo" pagal Tennessee Williamso pjesę.

Trečiąja premjera taps Arvydo Juozaičio istorinės dramos "Širdis Vilniuje" inscenizacija. Ją kurs režisieriai Jonas Vaitkus ir Albertas Vidžiūnas.

"Tai trijų, keturių veiksmų tragifarsas. Juzefo Pilsudskio vaidmenį vaidins Gediminas Storpirštis, o Felikso Dzeržinskio - Aleksas Kazanavičius. Tai mūsų neliesta tema apie Pilsudskį ir jo širdį čia. Tai nėra lengvas temos pakutenimas (...) Tai didelis A.Juozaičio darbas, didelė jo atkapstyta medžiaga. Tai dviejų žmonių, dviejų figūrų, kilusių iš Lietuvos, susitikimas, bandymas aiškintis neapibrėžtoje vietoje, tai galima būtų vadinti ir skaistykla", - pasakojo A.Latėnas.

Pašnekovas tvirtino, kad iki rugsėjo pabaigos ketinama baigti kai kuriuos rekonstrukcijos darbus, tačiau iki galutinės darbų pabaigos toli.

"Iki sezono atidarymo mums reikia kai kuriuos darbus užbaigti. Kiemas bus sutvarkytas, viduje - priešsceninė fojė, bet nežinau, kiek visi darbai gali trukti. Tai gali trukti dešimtmečius, jeigu dalys (pinigus - BNS) taip", - kalbėjo teatro vadovas.

"Didžiosios scenos garsui, šviesoms ir visai rekonstrukcijai mažiausiai reikia kokių 9-10 mln. litų, o dabar mums davė 2,5 mln. litų, ir mes net negalime lįsti su tokiais pinigais į sceną. Gali ten kitur varijuoti, padaryti, bet su scena yra viskas fiksuota: tam tikra suma sceninei aparatūrai, tam tikra šviesos, garso aparatūrai", - pasakojo A.Latėnas.

Valstybinis jaunimo teatras įsteigtas 1965 metų sausio 29 dieną Lietuvos kultūros ministerijos įsakymu. Iš pradžių jis vadintas Jaunojo žiūrovo teatru, o valstybinio jaunimo teatro vardą įgijo 1965 metų gruodžio 17 dieną. Pirmoji premjera W.Shakespeareo (V.Šekspyro) "Romeo ir Džuljeta" (rež. Aurelija Ragauskaitė) įvyko 1966 metų gegužės 27 dieną - tai oficialus Valstybinio jaunimo teatro gimtadienis.

Jaunimo teatro misija buvo patenkinti jaunųjų žiūrovų poreikius.