Ši moteris visą gyvenimą su ugnele akyse sukasi tango ritmu. Kvėpuoja šiuo šokiu ir juo gyvena. M.Godoy atsidavimą nesunku pajusti stebint, kaip šokėja juda – ji gracinga ir jausminga, kaip ir priklauso moteriai, atvykusiai iš Pasaulio jausmų sostine vadinamų Buenos Airių.

Naujoji programa „Milonguera“ parodys tikrąją M.Godoy kūrybos ir meistrystės viršūnę, mat pačiame programos pavadinime užkoduota labai daug. Milonguero (isp. mot. milonguera) ispanų kalba vadinamas asmuo, kurio gyvenimas sukasi apie tango ir tango filosofiją. Taip pagerbiami šokėjai ar šokėjos, kurie ne tik tobulai įvaldė šį šokį, bet ir įkūnijo jo esmę. Šis žodis turi ir kitų reikšmių – jis taikomas tiems, kurie užuot šokę parodomąjį tango, mėgaujasi tuo, kaip jis sujungia žmones, iškelia jausmingą muziką aukščiau išmoktų žingsnelių, o moteris taip šokdama yra ypač arti partnerio.

Jai šokant pasaulis sustoja

Argentinietiško tango karalienės M.Godoy teigimu, šokis pasiūlo netikėtumą, galimybę bendrauti, suteikia džiaugsmo ir toli į šalį nubloškia kasdienius rūpesčius, kurių mus pripildo gyvenimas mieste. „Kai šokamas tango, atsiveria savitas pasaulis, kur visa, kas buvo aplink sustoja, o laikas virsta šokiu, kuris tave apkabina“, – teigia garsi tango meistrė. Jos nuomone, svarbiausia, kad žmonės „vartodami“ tango justų malonumą, nes tai nesibaigiantis ir unikalus potyris, kuris atvėrusius širdis pakeri tarsi neišgydomas virusas.

Visą pasaulį su savo šokių trupe „The Mora Godoy Tango Company“ apkeliavusi M.Godoy yra laikoma išskirtine Argentinos kabelinės televizijos kanalo „Solo Tango“ artiste. Ji ypač pasižymėjo šokdama laidoje „Asi se baila el Tango“ kartu su velioniu tango legenda Osvaldo Zotto. Taip pat Mora televizijoje vedė laidą „La Yeca“, kurios metu Buenos Airių gatvėse ji kalbino žmones apie tango. Ji pasirodė ir Italijos televizijos RAI TV programoje, kur dalyvavo kartu su Italijos numylėtiniu Adriano Celentano. Nieko nuostabaus, kad ilgą laiką viena populiariausių Argentinos teminių vakarėlių temų buvo „Moros Godoy šou“, mat jos tango miuziklams miuziklų „Tanguera“ ir „Tangorama“ iki šiol nėra lygių.

Vis kursto tango gyvybę

Daugiau kaip prieš dešimtmetį Mora kartu su broliu Horacio Godoy vesdavo tango pamokas. Vieną dieną ji nutarė imtis savojo „Moros projekto“. Norėdama sulaužyti tango mokytojų tradiciją - slapukauti ir slėpti kai kuriuos esminius šokio elementus, M.Godoy užsimojo Buenos Airėse atidaryti atvirą, kitokią, revoliucingą šokių mokyklą ir štai, jau 11 metų kaip moteris sėkmingai jai vadovauja. Ypatinga šokio technika pasižyminti M.Godoy tvirtina, kad vienas svarbiausių jos tikslų – išplėšti tango iš melancholijos gniaužtų.

2008-aisiais M.Godoy jau viešėjo Lietuvoje, kartu lankydamasi Estijoje, Latvijoje ir Rusijoje. Tąsyk pilnos salės gerbėjų įvertino jos talentą. Pasiruoškite sutikti aistringą, paslaptingą ir argentinietiškai karštą tango šou...

Bilietų į Moros Godoy ir jos tango trupės pasirodymą spalio 22-ąją galite įsigyti „Bilietai.lt“ kasose ir internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją