Komedijos „Žirklės“ veiksmas vyksta kirpykloje, virš kurios gyvena garsi pianistė. Vieną dieną kirpykloje apsilanko inspektorius (vaidina Vaidotas Martinaitis) ir praneša, kad muzikantė nužudyta. Įtariamaisiais tampa visi kirpykloje esantys žmonės (vaidina Ineta Stasiulytė, Larisa Kalpokaitė, Aistis Mickevičius ir kt.), o kas kaltas, po tyrimo turės nuspręsti liudininkais tapę žiūrovai.

Dėmesį kaustančios įtariamųjų apklausos, painūs alibi ir intriguojanti aktorių bei susirinkusių žiūrovų akistata – tai daugiau nei 2 valandų juoko ir azarto dozė! O finalas, kaskart vis kitoks, priklauso tik nuo susirinkusios publikos.

Šis ypatingas spektaklis pastatytas pagal vokiečių rašytojo ir psichologo Paulo Portnerio scenarijų. Juo buvo tiriama, kaip žmonės suvokia realybę. Komedija „Žirklės“ pirmą kartą parodyta Jungtinių Amerikos Valstijų scenoje dar 1976 m. Nuo to laiko jau suvaidinta daugiau nei 50 tūkstančių spektaklių visame pasaulyje. Komedija „Žirklės“ 1997 m. įtraukta į „Gineso“ rekordų knygą kaip ilgiausiai JAV scenose be pertraukos vaidinama pjesė, taip pat įvertinta rašytojų „America‘s Raven Award“ (skiriamu detektyviniams kūriniams) ir Charlie Chaplino apdovanojimais.

„Mūsų teatras žengia dar vieną novatorišką žingsnį Lietuvos teatrų istorijoje ir pristato unikalų spektaklį, kuris savo forma bus vienintelis Lietuvoje. Žinoma, tai bus didžiausia mūsų teatro premjera ši sezoną. Pastatymas reikalauja ypač daug profesionalaus darbo, todėl džiaugiamės, kad pavyko suburti tokią komandą“, – pasakoja „Domino“ teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

„Domino“ teatras „Žirklėms“ režisuoti pakvietė patyrusį Lenkijos režisierių, profesionalų komedijų virtuozą Marciną Slawinskį, turintį specialią licenciją statyti šį spektaklį. Ją gauna tik specialius mokymus JAV išėję režisieriai. M. Slawinskis Lietuvos teatro gerbėjams žinomas iš komedijos „Šeimyninis įvykis“. Jis žada, kad ši komedija patiks ir tiems, kurie nevaikšto į teatrą, nes jiems nuobodu, ir prisiekusiems teatro gerbėjams.

„Pažadu, kad žiūrovai pamatys tokį spektaklį, kurio dar niekada nematė. „Žirklės“ – unikalus spektaklis, nepaliksiantis abejingų. Džiaugiuosi galėdamas dirbti su lietuvių aktoriais – juk lietuvių teatras garsus visoje Europoje. Be to, Lietuva man visada buvo artima, nes iš čia kilę mano protėviai“, – sako M. Slawinskis.

Nei režisierius, nei aktoriai nežino, kaip baigsis spektaklis – jo pabaigą lemia žiūrovai. Todėl šis spektaklis atsibosti negali – kiek kartų į jį ateisite, tiek kartų dalyvausite vis naujame įvykyje. Ruošdamiesi šiam vaidmeniui aktoriai mokosi ir kirpėjo amato subtilybių, kurias pademonstruos scenoje.

Neįprastą reginį scenoje kuria talentingiausių teatro ir televizijos žvaigždžių komanda: Vaidotas Martinaitis, Larisa Kalpokaitė, Edita Užaitė, Eimutis Kvoščiauskas, Ineta Stasiulytė, Aistis Mickevičius, Mindaugas Capas, Juozas Gaižauskas.

Premjeros numatomos spalio 14, 15, 16 ir 17 dienomis Vilniuje, „Domino“ teatre. 18 d. Marijampolėje, 20 d. Kaune ir 23 d. Panevėžyje.

Bilietai platinami nuo rugpjūčio 30 d. visose „Bilietai.lt“ kasose ir www.bilietai.lt. Daugiau informacijos www.dominoteatras.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją