Kad kurorto tikinčiuosius pasiektų ši dovana, pasirūpino Palangos parapijos klebonas Marius Venskus.

Relikviją iš Italijos M. Venskus atgabeno kovą, iki šiol ji laikyta klebonijoje - garbingiausioje vietoje prie šventųjų ikonų.

Sekmadienį vyksiančių atlaidų metu per vidurdienio šv. Mišias ją į bažnyčią įneš Telšių vyskupas Jonas Boruta. Relikvija Palangoje liks ir po šv. Roko atlaidų, ji bus laikoma šv. Roko altoriuje, o tikintieji pamatyti galės kiekvieno mėnesio pirmąjį trečiadienį per vakarines mišias, kai meldžiamasi į šv. Roką.

M. Venskus pripažino, jog relikviją gauti miestui nėra paprasta, tačiau šįkart pasitarnavo parapijiečių pamaldumas.

"Kai paaiškinau, koks didžiulis yra parapijiečių pamaldumas, kokios viltys į šv. Roką, kaip į užtarėją prieš Dievą, dedamos, buvo geranoriškai sutikta pasidalinti šia relikvija su Palanga", - kalbėjo dvasininkas.

Relikvija bus laikoma uždaryta šv. Roko altoriuje. Pirmąjį kiekvieno mėnesio trečiadienį ji bus iškeliama, atnešama ant altoriaus ir su šia relikvija bus laiminami tikintieji.

Pagal Bažnyčios istoriją, Šv. Rokas, ligonių bei žmonių su negalia užtarėjas, gimė apie 1345-1350 metus, Manoma, kad jis mirė apie 1376-1379 metus.

Šv. Rokas ypač globojo atstumtuosius, įvairias ligas turinčius žmones.

Palangos parapijos klebonas prasitarė turįs dar vieną svajonę - padovanoti kurorto tikintiesiems ir šv. Antano relikviją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją