Taigi, jau rugpjūčio 18 d. Kauno „Ryšių istorijos“ muziejaus kiemelis atvers vartus šio festivalio svečiams ir kartu su apsilankiusiais kauniečiais bei Kauno svečiais iki kitų metų atsisveikins su dainuojamosios poezijos gerbėju „Senamiesčio Žiogu“. Kad atsisveikinti nebūtų taip liūdna, geromis emocijomis dalinsis ryškūs, talentingi ir labai skirtingi atlikėjai: Bjelle ir PERU, teatro laboratorija „Atviras Ratas, svečias iš Airijos Denis McLaughlin ir Kristina Muravjova.

Teatro laboratorijos „Atviras Ratas“ aktoriai šį kartą „Senamiesčio Žiogo“ renginyje pasirodys kaip grupė „Solo Ansamblis“, kurią sudaro 5 aktoriai - Vytautas Leistrumas, Sergejus Ivanovas, Jonas Šarkus, Giedrius Kiela, Justas Tertelis. Kaip patys aktoriai teigia, grupė nesiorientuoja į precizišką muzikos atlikimą – „Solo ansamblis“ atlieka savo kūrybos dainas, tuo pačiu įprastą muzikinės išraiškos formą papildydamas savo muzikiniu bei teatriniu požiūriu, humoru ir tikrumu. „Senamiesčio Žiogo“ svečiams aktorių trupė parengė ne tik geros muzikos, bet ir vaidybos elementų užtaisą.

Kiti užbaigiamojo koncerto svečiai - Bjelle ir PERU. Pernai metais specialiai „Lietuvos talentai 2010” projektui susikūrusi grupė, konkurse pelnė antrąją vietą bei įsigijo gausų gerbėjų būrį. Šiuo metu tai bene jauniausia ir perspektyviausia grupė Lietuvoje. Bjelle ir PERU garsėja netradiciniais muzikiniais sprendimais: tai naujoviškas skambesys, kuriame susilieja švelnus moteriškas balsas, prasmingi žodžiai, violončelių melodijos, o lyriškus ir nostalgiškus kūrinius paįvairina švelniojo roko elementai. Raminta - grupės siela ir pagrindinė kūrėja. Ji rašo eiles, kuria muziką ir pati akomponuoja įvairiais instrumentais. Nors visų trijų grupės narių interesai dažnai išsiskiria, visus vienija bendras tikslas – kokybiška, novatoriška muzika, sudėta iš įvairiausių stilių: nuo amžinai gyvos klasikos, iki modernaus ir švelnaus roko.

„Senamiesčio Žiogo“ senbuviai jau žino – užbaigiamajame renginyje ant „žiogiškosios“ scenos žengs svečias iš užsienio. Prieš keletą metų publikai koncertavo atlikėja iš Latvijos, praeitų metų „Senamiesčio Žiogą“ aplankė atlikėjas iš Portugalijos, o šį kartą lietuvaičius pasveikins svečias iš Airijos Denis McLaughlin. Virtuoziškas instrumentų valdymas, stiprus savitas balsas, žavingas ir visada kerintis klausytojus airiškas temperamentas – taip būtų galima apibūdinti šį atlikėją. Savo muzikinę karjerą Denis pradėjo kaip bosistas, grodamas įvairiose grupėse – nuo sunkiojo metalo iki kantri muzikos. Šiuo metu atlikėjas aktyviai propaguoja airių kultūrą, o ypač - muzikinį paveldą, nes susidomėjimas airiška folk muzika daugelyje Europos šalių yra itin didelis. Net neabejojame, kad ir „Senamiesčio Žiogo“ svečiams tokia airiška muzika bus tarsi egzotiškas prieskonis, paįvairinantis dainuojamosios poezijos žanrą.

Kaip ir kiekvieno koncerto metu, ant scenos žengs ir jaunasis atlikėjas. Šį kartą tai bus akustinės romantikos autorė iš uostamiesčio Kristina Muravjova, kuri jau spėjo išgarsėti ne vien dėl savo dainų, bet ir dėl didesnių projektų, iš kurių vienas - roko opera "Eglė žalčių karalienė". Savo stipriu balsu, bei romantinio stiliaus dainomis Kristina bandys užkariauti susirinkusią publiką.

Renginyje bus pristatoma viso V-ojo sezono festivalio metu žiūrovų darytų gražiausių, meniškiausių, „žiogiškiausių“ fotografijos darbų paroda, o gražia šio sezono tradicija tapusios dirbtuvės, šį kartą mažuosius kvies į kūrybos dirbtuves, kurias praves kūrybos namučių „Vėjų fėja“ įkūrėjai.

Taip linksmai, skambiai ir vis dar vasariškai dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ su savo klausytojais ketina atsisveikinti iki kitų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją