Knyga "Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos kultūra: tyrinėjimai ir vaizdai" - tai vienas stambiausių per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos istorijai skirtų veikalų. 860 puslapių leidinį sudaro trisdešimt skirtingoms kartoms ir mokslams - dailėtyrai, istorijai, filologijai, religijotyrai - atstovaujančių autorių darbai.

Kaip sakoma leidyklos pranešime, Eugenija Ulčinaitė, Eligijus Raila, Gintaras Beresnevičius, Edvardas Gudavičius ir kiti autoriai naujai pažvelgė į LDK kultūros istoriją, traktuodami ją kaip reiškinį, sutelkiantį laike ir erdvėje išsklaidytus faktus į prasmingą visumą.

Knygos temų spektras itin platus - apranga, knygų leidyba, ligos ir epidemijos, mirtis, moterys, pinigai ir kainos, raganavimas, testamentai ir kitos. Kai kurios iš jų anksčiau nebuvo visiškai arba menkai tyrinėtos.Vytautas Ališauskas, Liudas Jovaišas, Mindaugas Paknys ir kiti sudarytojai skirtingus tekstus sujungė į vieningą visumą

Knygą "Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos kultūra: tyrinėjimai ir vaizdai" recenzavo Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dekanas daktaras Alfredas Bumblauskas ir Lietuvos istorijos instituto direktorius habilituotas daktaras Alvydas Nikžentaitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją