„Cirque du Soleil“ visuomet vengė tradicinių apskritimo formos cirko arenų. Jų pasirodymo vieta – neįprastai atrodanti ir sudėtinga teatro scena, todėl įspūdingam viso pasaulio žiūrovus pavergusiam spektakliui „Saltimbanco“ bus sukonstruota unikali 34 metrų ilgio ir 20 metrų pločio scena.

„Kadangi „Saltimbanco“ scena užims didžiąją „Siemens“ arenos dalį vieną trupės pasirodymą galės stebėti tik 3300 žiūrovų. Taip bus sukurta jauki aplinka, o kiekvienam salėje sėdinčiam žiūrovui garantuotas geras matomumas“, – teigia „Seven Live“ generalinis direktorius Juras Vėželis. Iš viso per tris vakarus „Siemens“ arenoje bus surengti trys pasirodymai.

Meistriškų akrobatinių numerių įrangai ir šviesoms pritvirtinti „Siemens“ arenos „padangėje“ bus panaudota per 183 metrus itin stiprių specialių trosų. Visa akrobatikos numeriams skirta įranga yra 9 metrų ilgio ir kabo 14 metrų virš scenos, todėl profesionaliausi planetos akrobatai kaskart rizikuoja savo gyvybe. „Cirque du Soleil“ artistų kuriami numeriai pasižymi tuo, jog viskas – nuo sudėtingiausių triukų iki muzikos – yra atliekama gyvai ir nenaudojant jokių apsauginių tinklų ar kitų priemonių. Artistų saugumas užtikrinamas kitais būdais – ypač kokybiška įranga ir artistų profesionalumu.

Pasaulį pakerėjęs „Saltimbanco“ pasakoja apie miesto gyvenimą bei spalvingus jo gyventojus, todėl spalvų netrūksta ir scenoje. Spalvingos dekoracijos puikiai papildo spektaklį kuriančio 51 artisto bei muzikanto pasakojamą istoriją, keliamą nuostabą ir susižavėjimą.

Apskritai „Saltimbanco“ tikslas – pavergti ir sužavėti. O žavėtis tikrai yra kuo: nuo iš pažiūros neįmanomo balansavimo, šokinėjimo ir sukimosi ant kinų stulpų, kurie yra 7,3 metro aukščio, arba rusiškų sūpynių iki gravitaciją ignoruojančių lynų bei trapecijų, nuo minią užburiančio žongliravimo, akrobatinių dviračių numerio iki unikalių klounų.
Visgi, visas kūrybinis procesas – nuo naujo spektaklio idėjos suformavimo ir išgryninimo iki jos realizavimo ir artistų pasiruošimo – prasideda milžiniškoje „Cirque du Soleil“ būstinėje Monrealyje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją