Kristupo vasaros festivalis pateko į šios simpatiškos virtuozės vasaros maršrutą, vingiuojantį per Europos sostines.

Pažvelgus į A. Baccalini dienotvarkę, net nesitiki, kad ji – dar tik studentė ir negana to - trijų mokyklų! Alice gludina meistriškumą profesoriaus Levo Natochenny klasėje Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje Vokietijoje, studijuoja fortepijoną Milano muzikos licėjuje ir muzikologiją – Milano konservatorijoje. Tačiau nepaisydama didžiulio paskaitų krūvio mergina surengia per sezoną dešimtis rečitalių.

A. Baccalini yra laukiama Italijos miestų koncertų ir muziejų salėse, teatrų ir aukštųjų mokyklų scenose. Ji – nuolatinė garbingosios Milano konservatorijos G.Verdi salės viešnia. Pirmą kartą Alice čia skambino būdama tik dešimties metų, o pirmą kartą ji viešai koncertavo tebūdama ketverių metukų.

Taigi nenuostabu, kad šiandien ši gabi muzikantė minėdama savo mokytojus išvardina visą virtinę fortepijono įžymybių, tarp jų – Vladimirą Ashkenazy, Paulą Badurą-Skodą, Gonzalo Soriano, Marcello Abbado, Cedricą Pescią.

Alice pasirodymai puošia svarbiausius Milano kultūros renginius. Ji koncertuoja solo, su orkestrais ir kaip fortepijoninio trio narė.
2007-aisiais Milano meras įvertino A. Baccalini muzikinius nuopelnus Giuseppe Verdi prizu, skiriamu geriausiam metų jaunajam muzikos talentui. Iškart po to pianistei pasipylė prizai tarptautiniuose ir nacionaliniuose konkursuose – Beltrami, Giussano, Milano „Societa Umanitaria”.

Puikių įvertinimų neseniai sulaukė Alice pasirodymai Frankfurto „Alte Oper” ir tarptautiniuose Ispanijos festivaliuose.

Jaunoji pianistė stebina ir savo ambicingu repertuaru, aprėpiančiu muziką nuo baroko meistro Johanno Sebastiano Bacho kūrybos iki XX a. vizionierių Luigi Dallapiccola, Franco Donatoni, Gyorgy Ligeti kompozicijų.

O pastaruoju metu Alice ypač mielai skambina romantikų kūrinius. Šį sezoną ryškiausia jos atliekamų programų gija – Fryderyko Chopino ir Franzo Liszto pjesės. Kai kurias jų, nugludintas kaip deimantus daugybėje pianistės rečitalių, išgirsime ir Kristupo vasaros festivalyje.

Alice Baccalini (fortepijonas, Italija); F.Chopino ir F.Liszto kūriniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją