Tarptautinės programos renginiai - seminarai, rašytojų, poetų dirbtuvės Vilniuje truks dvi savaites, renginiuose viešės apie pusę šimto rašytojų iš JAV ir Kanados, dalyvauti pakviesta ir Lietuvos literatūros atstovų.

"Visi programos dėstytojai mielai sutiko dalyvauti vakarinių skaitymų metu ir programos dalyviams bei vietos publikai pristatyti savo kūrinius", - sako programos direktorius Lietuvoje, "Fulbright" stipendijos laureatas poetas Jake'as Levine'as.

Poezijos kursą šįmet dėstys garsus amerikiečių poetas, eseistas, kritikas Edwardas Hirschas, JAV universitetuose dėstantis kūrybinio rašymo programas, aštuonių knygų autorius.

Vakarinių skaitymų metu literatūros gerbėjai turės galimybę susipažinti su naujo Lietuvoje formato skaitymų serija "Literary Death Match", kurios vienas svarbiausių tikslų - atrasti naujus būdus teksto išraiškai. Šiam formatui itin svarbus atlikimo menas. Dalyviai ne tik skaito, bet ir varžosi tarpusavyje. Vakarą ves Toddas Zuniga, vienas iš skaitymo serijos "Literary Death Match" įkūrėjų, garsaus žurnalo "Opium" redaktorius.

"Programa labai svarbi, nes jungia Šiaurės Amerikos ir tarptautines literatūrines bei kultūrines bendruomenes, skatina jų kūrybinį bendradarbiavimą ir didina tarpusavio supratimą nepaisant kultūrinių ir geografinių skirtumų. Šį kartą lygiagrečiai vyks į žydų kultūrą orientuota programa, kurios metu dalyviai turės galimybę susipažinti su tragiška žydų istorija, kultūriniu paveldu bei šiuolaikiniu gyvenimu Lietuvoje" - pasakoja SLS steigėjas ir direktorius Mikhailas Iosselas.

"Sumer Literary Seminars International" buvo įkurta 1998 m. Per šią programą daugiau nei 1200 rašytojų vyko į Rusiją, Keniją, Lietuvą ir Kanadą. Programos dėstytojai ir dalyviai yra įvairių prestižinių premijų laureatai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją