Ši dalis užbaigia visą antrojo aukšto ekspozicijos rekonstrukciją, kuri buvo pradėta prieš ketverius metus. Ekspozicijos koncepcijos ir mokslinio turinio autoriai - muziejaus Jūrų faunos skyriaus vedėjas Remigijus Dailidė ir gamtos mokslų daktaras Algirdas Stankevičius. Architektūrinį ekspozicijos projektą sukūrė "Jungtinės pajėgos", dioramas, vaizduojančias povandeninį pasaulį, įkūnijo skulptorius Danielius Sodeika ir tapytojas Arvydas Brazdžiūnas.

Kuriant įtikinamą ir efektingą tropinių vandenų vaizdą, teko instaliuoti dinaminę apšvietimo sistemą, kuri sukuria paslaptingą ir kartais net baugią vandenų gelmės nuotaiką, sakė muziejaus direktoriaus pavaduotoja Rūta Mažeikienė. Apšvietimą instaliavo inžinierius Orūnas Urbonas ir jo darbą tikrai galima pavadinti meno kūriniu, sakė ji.

Naujoji ekspozicija patrauks žiūrovą itin puikiais vaizdais: žinomas skulptorius animalistas iš Belgijos Dirkas Klasenas pagamino 35 įspūdingų formų ir dydžių žuvų atliejais, sukuriančias įtikinamą ir kartais net gąsdinantį tropinių jūrų vaizdą. Natūralioje aplinkoje eksponuojamos tikros jūrinių vėžlių ir paukščių iškamšos, kompiuterinė grafika vaizdžiai papasakos, kokia žiauri kova dėl būvio vyksta vandenynų gelmėse.

Vakare delfinariume įvyko šventinis muziejaus gimtadienio koncertas. Jame su delfinais ir jūrų liūtais dainavo ir šoko žymiausi Lietuvos atlikėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją