Trečiąkart organizuojamas festivalis šiemet išplėtė savo programą ir klausytojams rugpjūčio 4-19 d. pasiūlys 10 koncertų dviejose erdvėse - Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje ir Gintaro muziejuje. Festivalis rugpjūčio 4 d. prasidės publikos itin mėgiamu žinomiausiu kompozitoriaus Giovanni Battista Pergolesi kūriniu „Stabat Mater", jį atliks solistės Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Rita Novikaitė (mecosopranas), Lietuvos kamerinis orkestras ir dirigentas prof. Juozas Domarkas.

Festivalyje koncertuos kamerinės muzikos mėgėjams jau pažįstamas vokalinis ansamblis „Quorum" bei festivalio svečiai iš Šiaulių ansamblis „Ars Vivo". Specialiai festivaliui ruoštą programą pristatys chorinės muzikos profesionalai - choras „Vilnius", o bažnytinės muzikos valandoje susikaupimui kvies festivalio senbuvė vargonininkė Renata Marcinkutė-Lesieur ir fagotistas Šarūnas Kačionas.

Savitą kūrybinį požiūrį festivalio tema pateiks dainininkė Veronika Povilionienė bei saksofono virtuozas Petas Vyšniauskas – publikai skambės lietuvių liaudies senovinės dainos ir šiuolaikės improvizacijos.
Mąslią vokalinės muzikos programą festivaliui parengė puikus muzikų tandemas – solistai Živilė Lamauskienė (sopranas) ir Vladimiras Prudnikovas (bosas) bei pianistė Nijolė Ralytė. Klausytojų širdis stipriau plakti privers Vilhelmo Čepinskio smuikas ir Sergejaus Krinicino gitara.

Festivalyje - ir svečiai iš Latvijos: festivalio Žolinės koncerte pasirodys jaunimo choras „Lido" ir žymus latvių dirigentas Janis Purins. Jiems talkins palangiškiams ir miesto svečiams puikiai pažįstamas Palangos pučiamųjų orkestras.

Rugpjūčio 19 d. festivalį „Ave Maria" vainikuos Kauno valstybinis choras, vadovaujamas prof. Petro Bingelio.

Renginius publikai pristatys Janina Pranaitytė.

Visų koncertų pradžia 20 val.

Bilietai į rugpjūčio 7, 11, 12, 13 d. koncertus parduodami Palangos gintaro muziejuje likus valandai iki koncerto.

Į festivalio renginius bažnyčioje įėjimas laisvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją