Teatro “Atviras ratas” kompanija spektakliu “Antigonė (ne mitas)” perrašo antikinę mitologiją šiandienos pasauliui. Spektaklyje pasakojama vienos šeimos istorija, kuri plėtojama, remiantis asmenine patirtimi, požiūriu bei santykiu į visuomenės vertybes ir anti-vertybes.

Spektaklyje rodomas iš pirmo žvilgsnio, atrodytų, normalioje šeimoje augančių ir bręstančių vaikų gyvenimas atveria keistus ir skausmingus santykius bei jų sankirtas. Šis kūrinys, kaip ir dauguma “Atviro rato” pastatymų, kalba apie paauglių gyvenimą, bando juos suprasti ir parodyti šeimos bei visuomenės nukrypimus, su kuriais jiems tenka susidurti ir kurie palieka gilius pėdsakus jų asmeniniuose gyvenimuose.

2010 m. „Antigonė (ne mitas)“ ir jo kūrybinė grupė buvo apdovanoti pirmąja režisierės ir teatro meno pedagogės Dalios Tamulevičiūtės premija.

Choreografas Gytis Ivanauskas šiuolaikinio baleto motyvais sukūrė interpretacijomis paremtas subtilias šokio kompozicijas iš paukščių gyvenimo. „Paukščiai“ - tai dinamiškas pasakojimas apie vienaip besielgiančius žmones-paukščius, staiga pereinantis į kitą „seriją“, kurioje rodoma jau kita bendruomenė. „Scenoje matysime ir paskutines dienas leidžiančio „kalakuto“ istoriją, ir dviejų „gulbių“ gyvenimą, kuriame jos viena be kitos negali gyventi. Dizaineris Tomas Bagackas sukūrė spektakliui modernius kostiumus, kurie vizualiai atitinka stereotipines paukščių išorės asociacijas: plunksnų trapumą, įvairiaspalves spalvų gamas, laisvės pojūtį. O atmosferą kuria scenoje gyvai muzikuojantis Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras (NIKO).

“Domino” teatras dirba savam žanre ir kviečia į spektaklį pagal komedijų meistro Rėjaus Kūnio pjesę “Šeimyninis įvykis”. Veiksmas vyksta Jungtinės Karalystės sostinėje, Šv. Andriaus ligoninės gydytojų bendrajame kambaryje, likus trims dienoms iki Kalėdų.
Spektaklį režisavo situacijų komedijų virtuozas iš Lenkijos Marcin Slawinski, dirbęs daugiau kaip su dvidešimčia Rėjaus Kūnio pjesių.

Mažojo teatro aktoriai pristatys teatralizuotą disko muzikos koncertą “Boogie nights” („Pašėlusios naktys“).

Pozityvi energija, ritmas, spalvos, nostalgija dvelkiantys geriausi disko muzikos hitai sugrąžins žiūrovus į 1960-ųjų pabaigą – disko stiliaus ir muzikos pradžią. Spektaklyje gyvai skamba ABBA, Tina Turner, The Bee Gees, James Brown, David Bowie, Gloria Gainor, Arabesque, Baccara kūriniai. „Boogie nights” – kitoks susitikimas su žinomais Vilniaus mažojo teatro aktoriais: užkrečiantis, įtraukiantis, šventiškas, žaižaruojantis, karštas!

“Erovizijos” dainų konkurso finalistė Evelina Sašenko pakvies į kabareto vakarą. Šis spalvingas žanras vis dar jaudina klausytoją – juk daugelis - nesvarbu jaunas ar senas - yra matęs legendinius filmus "Kabaretas", "Mulen Ružas", "Čikaga" ir kartu su dainininkais niūniavo melodijas, žavėjosi šokiais ir kostiumais. Įkvėpta šių šedevrų, kabaretinių hitų interpretacijai ryžosi ir daininkė Evelina Sašenko. Kartu su Pauliaus Zdanavičiaus kvartetu Evelina į naują programą įtraukė žymiausias kabaretų ir miuziklų arijas Charizmatiškoji daininkė naujai įprasmina gerai žinomas melodijas ir kviečia žiūrovus rafinuotai pramogai.

Kino programoje žiūrovų laukia garsiausio Lietuvos režisieriaus Šarūno Barto kriminalinė drama “Eurazijos aborigenas”, kuriame jis pats sukūrė ir pagrindinį vaidmenį. Taip pat futuristinė romatinė drama “Ponas niekas”, tomantinė drama “Paskutinė naktis” ir drama su moterų numylėtiniu Javieru Bardemu “Biutiful”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją