Norvegų atlikėjai ne kartą yra dalyvavę Vilniaus mokytojų namų organizuojame tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“. Norvegų baladės, perpintos šio krašto etnokoloritais, dažnai skambėjo festivalio koncertuose. Ir pirmadienį vilniečiai susirinkę į S. Moniuškos skverelį turės galimybę vėl išgirsti minėto festivalio dalyvių Kalle‘s Zwilgmeyr‘io, Olaf‘o Stenstad‘o, Oistein‘o Rian‘o, Sten‘o – Vidar‘o Larsen‘o atliekamų dainų įrašus.

Pasirodymo metu bus skaitoma didžiojo norvegų rašytojo Knuto Hamsuno kūryba. Savo dainomis, kūriniais su norvegų tauta solidarizuosis dainų atlikėja Daiva Steponavičienė – Rugiaveidė, kompozitorius Algirdas Klova, aktorius ir bardas Giedrius Arbačiauskas.

Kviečiame vilniečius ir miesto svečius, suvokiančius skaudžių įvykių Norvegijoje beprasmiškumą bei neabejingus šiai, daugeliui lietuvių gyvenimo uostu tapusiai, šaliai ateiti į Vilniaus S. Moniuškos skverelį ir kartu su norvegų bei lietuvių dainomis išreikšti solidarumą šiai tautai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją