Tai ne pirmasis populiaraus Lenkijoje lietuvių režisieriaus susitikimas su Varšuvos scenos mėgėjais. 1998 metais metais tris vakarus perpildytose salėse didelio pasisekimo susilaukė R.Tumino režisuotas Michailo Lermontovo "Maskaradas". Pernai lietuvių režisierius Vroclave pastatė Williamo Shakespeare'o "Romeo ir Džiuljetą".

Pristatydamas R.Tumino "Revizorių" žinomas laikraščio "Gazeta Wyborcza" teatro kritikas Romanas Pawlowskis (Pavlovskis) rašo, jog "tai puiki rusų rašytojo kūrinio inscenizacija, tapusi persilaužimo momentu režisieriaus kūrybiniame kelyje".

"Pirmą kartą R.Tuminas susirungė su rusiškos patvaldystės tema, kuri iki šiol gyva tarp lietuvių, o "Revizoriaus" herojumi padarė cerkvę, kuri nors ir nebūdama tikėjimo simboliu, tapo viską šluojančia nekontroliuojama jėga", - rašo R.Pawlowskis.

Lenkų kritikas vadina R.Tuminą "poetu, puikiu psichologu ir humoristu viename asmenyje". Prieš penkerius metus teatras "Studio" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus Mažuoju teatru ir dabar yra karščiausias lietuvių teatro propaguotojas Lenkijos sostinėje. "Studio" scenoje du spektaklius pastatė ir Oskaras Koršunovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją