Vilniuje projektas yra įgyvendinamas kartu su bendrove "JCDecaux UNICOM", o plakatai liepos ir rugpjūčio mėnesiais eksponuojami gausiai lankomuose Vilniaus taškuose: prie Moksleivių ir Spaudos rūmų, Žalgirio stadiono, Šeimyniškių gatvėje, prie prekybos ir pramogų centro "Akropolis" sankryžos, prie Savanorių žiedo prekybos centro "BMS Megapolis".

Tuo pačiu metu tie patys plakatai yra rodomi 11 miestų: ne tik Vilniuje, bet ir Belgrade (Jugoslavija), Bratislavoje (Slovakija), Budapešte (Vengrija), Iasi (Rumunija), Jerevane (Armėnija), Prahoje (Čekija), Tbilisyje (Gruzija), Varšuvoje (Lenkija), Vienoje (Austrija) ir Zagrebe (Kroatija).

Kiekviename mieste eksponuojama po penkis 3x6 metrų dydžio plakatus, kurie aktualizuoja terorizmo, pigaus Rytų dvasingumo, visuomenės vartotojiškumo ir globalizacijos problemas. Kai kuriuos plakatus galima pavadinti šokiruojančiais, pavyzdžiui, viename vaizduojamas gėjus nuotakos suknele kartu su musulmone ir Amerikos Kukluksklano nariu, o kitame motina maitina nuogą kūdikį, visą išklijuotą populiariais prekiniais ženklais.

BGE - tai kuratorių tinklas, koordinuojantis viešosios erdvės projektus Centrinėje ir Rytų Europoje. Ne pelno organizacija BGE susikūrė 2002 metais, pagrindinė jos būstinė yra Bratislavoje, o pirmasis viešojo meno projektas buvo įgyvendintas 2003 metų rudenį.

Šįmet tarptautinei kuratorių atrankos komisijai darbus pateikė net 130 menininkų - kiekvienas po 2-5 plakatus, daugiausiai iš Europos, tačiau buvo keletas kandidatų iš Šiaurės Amerikos bei Azijos. Pagrindiniai atrankos kriterijai - plakato komunikabilumas, socialinis aktualumas, tarpininko savybių išnaudojimas bei meninis plakato išbaigtumas.

2003 metų viešojo meno projekte dalyvavo ir vienas jaunos lietuvių fotografės Ievos Sireikytės darbas "2001 09 11 Niujorkas".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją