Aktorių ansamblio “Degam”, vadovaujamo žinomo režisieriaus ir pedagogo Juozo Javaičio, spektaklis “Tetos” gimė iš tikrovės stebėjimo ir emocinės atminties, iš etiudų ir improvizacijų, pagrįstų autobiografiniais motyvais. Jaunosios aktorės pasineria į pačią artimiausią ir geriausiai pažįstamą aplinką, iš kurios išplaukia spektaklio novelės: “Simukas”, “Kalėdos”, “Mama”, “Tavo kraujas”, “Svarstyklės”, “Donatas”, “Bobų vasara”. Iš jų, lyg spalvingų gyvenimo šukių, ir susidėlioja spektaklio epizodų mozaika.

Tai jautrus ir atviras, kartais ironiškas, kartais dramatiškas pasakojimas apie bendras ir skirtingas šešių jaunų merginų patirtis, atskleidžiantis savo tapatybės suvokimą, atspindintis asmenybės brandos raidą kelyje tarp gimimo ir mirties.

Romantinė komedija “Kitais metais, tuo pačiu laiku” kalba apie vieną žmogišką klaidą...

Nedidelį jaunystės paklydimą, patiems paklydėliams netikėtai virtusį ne tik išsigelbėjimo šiaudu, bet ir vienintele priebėga nuo gyvenimo negandų. Dar daugiau: laikui bėgant jiems ima aiškėti, jog tas mažytis jaunystės paklydimas iš tiesų buvo viso jų gyvenimo ašis, suteikusi jam ne tik skonį, bet ir prasmę.

Pjesės herojai Džordžas (Aleksas Kazanavičius) ir Dorisė (Aldona Bendoriūtė) – jauni, tačiau jau senokai sukūrę šeimas, susilaukę vaikų, pabunda vienoje viešbučio lovoje... Kas juodu į tą lovą suguldė – akimirkos susižavėjimas, nuotykio troškulys ar kankinama vienatvė, ne taip jau ir svarbu. Daug svarbiau tai, kas vyksta po to...

Taip, teisingai supratote: tai spektaklis apie meilę. Ir tikrai ne apie tą, kuri tęsiasi trejus metus ir baigiasi turto dalybomis.

Na, o improvizacijų teatro “Kitas kampas” aktoriai Andrius Žebrauskas, Kirilas Glušajevas, Balys Latėnas, Mantas Vaitiekūnas, Martynas Nedzinskas, Feliksas Zakrevskis sako, kad jiems improvizacija yra ne tik vaidinimas scenoje, bet ir gyvenimo būdas.

Spektakyje “Kitas kampas” nėra pjesės, nėra režisieriaus, nėra išmokto mintinai teksto ir mizanscenų.Veiksmas vyksta spontaniškai, gyvai, viskas kuriama ir atliekama tuo pat metu, čia ir dabar. Žiūrovai juokiasi, verkia, sulaiko kvapą iš smalsumo ir stingsta iš siaubo. Esantys scenoje ir žiūrovų salėje susivienija vykstančiame kūrybiniame procese į vieną pulsuojantį organizmą vibruojantį iš džiaugsmo.

Humoras, spontaniškumas ir kūryba - pagrindinės aktorių kolektyvo vertybės. Improvizacija padeda pažinti ir atskleisti autentiškumą. “Kito kampo” aktoriai skatina kiekvieno iš mūsų norą išreikšti save. Rekomenduojame išbandyti!

Muzikantas iš Argentinos Federico Manzanares su grupe improvizuos „Gipsy Kings“ (Romų karaliai) stiliuje. Tai prancūzų rumba catalana ir flamenko muzikos tradicijų mišinys, pagal kurį kojos pačios kilnojasi. Daugybė „Gipsy Kings“ kūrinių puikiai tinka tokiems šokiams kaip salsa arba rumba.

“Gipsy Kings project”– tai naujausias grupės F. Manzanares ir grupės „El Quadro“ darbas, kuriame skamba geriausi grupės „Gipsy Kings“kūriniai.
Gytis Paškevičius kvies improvizuoti klausytojus, nes koncerte festivalyje su gausiu muzikantų būriu jis atliks garsiuosius savo šlagerius “Ten”, “Tu vėjo paklausk”, “Dalužė”, “Šiam pasauly”, “Dukrai” ir daugelį kitų dainų.

Kino programoje du filmai - romantinė komedija “Prancūziška apgaulė”, kurioje meilės tema vėl improvizuoja žavioji Audrey Tautou ("Amelija iš Monmartro", "Coco prieš Chanel") ir keturiais “Oskarais” apdovanota istorinė biografinė drama “Karaliaus kalba” su mylimu aktoriumi Colin’u Firth’u. Jo herojus – Anglijos monarchų atstovas Jurgis VI-asis gelbėja giminės vardą ir garbę, tačiau šiame kelyje jam tenka gerokai palaužyti... liežuvį. Tikrąja to žodžio prasme.

Bilietus į Druskininkų teatro festivalį platina „Tiketa“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją