Renginys vyks visą dieną S.Moniuškos skverelyje priešais Vilniaus mokytojų namus. Jo šūkis kviečia vilniečius pajusti bohemišką Vilniaus dvasią ir atrasti savyje slypintį menininką.

Skambant džiazui visi norintys galės ne tik stebėti, kaip kuria žymiausi Lietuvos dailininkai, bet ir patys paėmę teptuką į rankas pabaigti vieną iš trijų vilniečiams skirtų paveikslų. Paveikslus pradės tapyti dailininkai Nomeda Marčėnaitė ir Saulius Vaitiekūnas.

Vienas paveikslų vėliau bus padovanotas Vilniaus miesto savivaldybei kitas - galerijai "Vartams", o trečią - visų vilniečių tapytą - paveikslą bus galima laimėti loterijoje. Loterijoje taip pat bus lošiama Vytauto Jurkūno nupieštas politiko Vytenio Andriukaičio karikatūra su politiko autografu.

Ant medinės sienos, juosiančios restauruojamą Šv. Kotrynos bažnyčią, vaikai nupieš savo paveikslą "Vilnius ir vilniečiai"

Renginį, kurio metu skambės "Crazy dix band" bliuzas, ves Marijonas Mikutavičius.

"Menų parke" "Ritos slėptuvės" kulinarai ketina sukurti milžinišką sumuštinį-paveikslą, kurį vėliau vilniečiai galės suvalgyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją