1995 metais pastatyta istorinė drama pirmą kartą buvo parodyta Nacionaliniame dramos teatre, vėliau - kitose scenose ir autentiškoje aplinkoje - atkastuose Valdovų rūmų rūsiuose Vilniuje.

Turbūt paskutinį kartą rodomame spektaklyje pagrindinius - Žygimanto Augusto ir jo žmonos Barboros Radvilaitės - vaidmenis kaip ir prieš 6 metus atliks Eglė Aukštakalnytė ir Vytautas Rumšas. Pastatyme taip pat vaidina Regina Paliukaitytė, Jolanta Dapkūnaitė, Donatas Banionis, Audris Chadaravičius, Povilas Budrys.

Spektaklio kūrėjai šį savo darbą dovanoja Valdovų rūmų atstatymui. Tačiau tai ne vienintelis atsisveikinimo akcentas - spektaklis išsiskirs ir tuo, kad jį lydės saksofonisto Petro Vyšniausko improvizacijos.

Dalyvaudamas I.Bučienės spektaklyje žymus Lietuvos saksofonistas drauge su Valdovų rūmų paramos fondu pradeda apie 20 renginių ciklą "Menininkai - Valdovų rūmų atstatymui".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją