Nugalėtoja yra kilusi iš Druskininkų. Prieš penkis metus Vilniaus Dailės akademijoje baigė knygos meno specialybę. Šiuo metu ji dirba dizainere.

„Aš netyčia pamačiau, kad yra tas konkursas, kadangi užsiimu pati, esu baigusi knygų iliustraciją, visą laiką domiuosi tokiais dalykais, tai pagalvojau, kodėl gi nepabandžius“, - pasakoja ji.

Paklausta, ar ilgai teko laukti įkvėpimo, Inesa tikina, kad viršelio idėja į galvą jai atėjo spontaniškai.

„Grįžau po darbo ir tiesiog galvoju - reikia nupiešti mešką. Man šiaip labiau patinka gyvūnus piešti, negu žmones. Nelabai įsivaizdavau tų pasakų su tais personažais, galvojau, kad tradiciniai bus, koks zuikis, na ir gal meška“, - sako Inesa.

Ji nesitikėjo, kad konkurse nugalės būtent jos darbas. „Man kažkaip nelabai sekasi tokiuose dalykuose. Niekada niekur nelaimiu dažniausiai. DELFI vieną kartą dalyvavau irgi knygos viršelio konkurse, bet nesėkmingai. Man tiesiog patinka labdarose dalyvauti, aš gyvūnų globos namuose irgi dalyvauju. Kuriu logotipus, paišau“, - sako ji.

Vytauto Kernagio fondo vadovas Vytautas Kernagis jaunesnysis pasakojo, kad Inesos darbas patiko bene visiems, kas dalyvavo nugalėtojo atrankoje.

„Su fondo valdyba tiesiog sėdome prie kompiuterio, pasižiūrėjome, nusiuntėme Kavaliausko giminėms, kad jie irgi pasižiūrėtų ir išrinkome tokiu būdu. Tiesiog susėdo žmonės ir išrinko. Visų pirma, profesionalumo tokio norėjosi ir kad turinys atitiktų tai, kas bus viduje. Ir apskritai pats viršelio „šiltumas“, įsivaizdavimas, kaip viršelis atrodys jau pagamintas“, - atrankos kriterijus vardino V. Kernagis.

Pasakų plokštelė turėtų pasirodyti rudeniop. Jos viduje mažieji klausytojai galės rasti ne tik įdomių pasakų, bet ir staigmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją