2004-aisiais V.Čepinskio suburtas keliolikos jaunų stygininkų ansamblis nuo šiol vadinsis „Camerata Palatina Vilnensis” – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų orkestru.

V.Čepinskio vadovaujamas orkestras „Camerata Palatina Vilnensis” bandys atkurti LDK valdovų rūmuose senąsias tradicijas.

„Man patiko ši idėja. Valdovų rūmų erdvės puikiai tinka koncertams. Jos įkvepia imtis muzikos, kokios iki šiol negrojome, – pripažino V.Čepinskis. – Dar nebuvome nukeliavę iki renesanso, nors baroko muzikos esame atlikę daug.” Bet maestro patikino neketinąs apsiriboti senąja muzika – tam reikėtų ilgų studijų metų.

Jis neslėpė, kad kol kas jo vadovaujamą orkestrą su Valdovų rūmais sieja tik pavadinimas – veiklos kontūrai turėtų išryškėti ateityje.

„Reikėjo ko nors imtis, kad kolektyvas neužgestų, – aiškino vadovas. – „Camerata” sutartis su Klaipėda nutrūko jau prieš pusantrų metų, o kolegos nori tęsti veiklą – iki šiol nebuvome jos nutraukę, koncertavome senuoju vardu. Kad „Camerata” artistai iki šiol neišsiskirstė – fenomenalu. Tai įrodo, jog net šiais laikais ne viskas matuojama pinigais.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)