Didžiojoje renesansinėje salėje skambės kompozitorių Elias Parish Alvars, Luigi Boccherini, Edward Grieg ir Jacques Offenbach kūrybos perlai, atliekami violončelininko Ivan Monighetti, arfininkės Florence Sitruk ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro (dir. Donatas Katkus).

I. Monighetti – paskutinysis legendinio Mstislavo Rostropovičiaus mokinys, perėmęs savo mokytojo kūrybos principus ir idėjas, tačiau nepraradęs savojo braižo. Už muzikantą kalba jo instrumentas – kai I. Monighetti paima į rankas violončelę, tampa iš karto aišku, kodėl jis taip vertinamas ir laukiamas žymiausiose pasaulio koncertų salėse.

Dar nė keturiasdešimties nesulaukusi arfininkė F. Sitruk – jauniausia Ženevos muzikos akademijos profesorė, žavi ne tik artistės, pedagogės talentu, bet ir nepaprasta inteligencija. Ji – tarsi gimusi skambinti arfa. Juk būtent šis instrumentas sujaudinti žmogaus sielą ir atverti pačius intymiausius jausmų niuansus, kerėti paslaptingais melodijų ažūrais, sekti senovės dainių baladžių istorijas ar prabilti kampuotais šiuolaikinės muzikos pasažais… F. Sitruk greta rečitalių, didelį dėmesį skiria ir kameriniam muzikavimui – tad neatsitiktinai ją sieja ilgametė draugystė su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru.

Būtent šis kolektyvas, diriguojamas prof. Donato Katkaus, pasirodys su minėtais solistais. Šiame koncerte bus galima įsitikinti, jog jis – puikus palydovas, sugebantis itin subtiliai pabrėžti kartu koncertuosiančių muzikos virtuozų talentą.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos koncertas – Kristupo vasaros festivalio ir LDK valdovų rūmų dovana visiems vilniečiams ir sostinės svečiams. Renginys nemokamas, tačiau reikalinga išankstinė registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją