Nors šių metų pradžioje teatro statybų darbai gerokai atsiliko nuo grafiko, dabar, anot juos atliekančios bendrovės "Pamario restauratorius" vadovo Aldo Kliuko, viskas itin sklandu. Jau spėta ne tik prisivyti grafiką, bet ir jį aplenkti.

"Viskas puiku – svarbiausius darbus jau atlikome bei esame truputį viršiję planą. Galėtume darbuotis ir sparčiau, tačiau tam nepakaktų lėšų, nes jos suskirstomos ketvirčiais", – patikino A.Kliukas.

Apie sklandžiai vykstančius darbus liudija ir tai, jog dar liepos pabaigoje ketinama iškelti statybų vainiką. Jo iškėlimas simbolizuoja, kad pagrindiniai ir sudėtingiausi statybų darbai jau atlikti bei ruošiamasi dengti stogą.

A.Kliukas patikino, jog sparčiai darbuotis leidžia ir statyboms itin palankus oras.

Jis užtikrino, jog dar iki šių metų pabaigos uostamiesčio gyventojai ir miesto svečiai išvys užbaigtą statyti Dramos teatro fasadą. Tačiau kol kas jis bus be apdailos.

Šiemet teatro statyboms skirta 7 mln. 200 tūkst. litų. Iš viso Dramos teatro rekonstrukcijai ir statybos darbams skirta per 20 mln. 600 tūkst. litų.

Su apdaila bei sceniniu įrengimu Dramos teatro rekonstrukcija atsieis per 60 mln. litų. Viliamasi, kad darbai bus užbaigti iki 2014-ųjų.