„Pacific“ berniukų choras pelnė net tris „Grammy“ apdovanojimus – už geriausią atlikimą, geriausią chorinį pasirodymą ir geriausią garso inžinieriaus darbą. Kartu su pasauliniuose konkursuose prizines vietas užimančiu „Ąžuoliuku“ choras atliks žymiausią Mourice‘ o Durufle veikalą „Requiem“ op. 9.

Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas orkestras jau antrą kartą surengė įsimintinus vasaros koncertus Vilniaus paveikslų galerijos kieme. Birželio 4,11 ir 18 dienomis scenoje kartu su LVSO pasirodė skirtingų žanrų atlikėjai: Rosita Čivilytė, Mia, Česlovas Gabalis, Ieva Prudnikovaitė, Povilas Meškėla ir kt.Koncertais po atviru dangumi džiaugėsi daugiau kaip 3500 klausytojų iš įvairių Lietuvos miestų bei svečių iš užsienio.

Dar daugiau klausytojų LVSO tikisi sulaukti naujo XIII koncertų sezono, kuris taip pat džiugins žanrų bei atlikėjų įvairove. Vilniaus kongresų rūmuose išvysime Lietuvos ir užsienio solistus: bosą Michailą Kazakovą ( bosas), Merūną Vitulskį ( tenoras), Pablo Sainz Villegas( gitara ), Liudą Mikalauską ( bosas), Joana Gedmintaitę (sopranas), Stein Skjervold (baritonas), Adrei Korobeinikov( fortepijonas), Lauryną Bendžiūnaitę (sopranas), ir kt. Kartu su LVSO scenoje pasirodys chorai: „Vilnius“, „Ąžuoliukas“, „Kauno valstybinis choras“, „Liepaitės“, bei pop ir roko muzikos atlikėjai Evelina Sašenko, Rosita Čivilytė, Jeronimas Milius, Donatas Montvydas, Česlovas Gabalis ir Povilas Meškėla.

Aštuoniolikoje koncertų išgirsime M.Musorgskio operos „Borisas Godunovas“ ištraukas, A.L.Weberio „Requiem“, S. Rachmaninov koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 fis-moll, op. 1 , F. Mendelssohn Bartholdy oratorija „Elijas“, op. 70, W. A. Mozart Didžiąsias mišias c-moll, KV 427, legendinę „The Queen Symphony“ ir kitus pasaulio bei lietuvių kompozitorių kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją