Pasak studijos “Fotos” direktorės Rūtos Marcinkevičiūtės, projektu “Šokas” siekiama pristatyti kuo platesnio kūrėjų rato požiūrį į šoką fotografijoje, bei apgyvendinti įdomiausias fotografijas lankomiausiose viešose bei virtualiose erdvėse. Kol kas projektui darbus yra pateikę naujos kartos profesionalai kuriantys įvairią - reportažo, reklamos, interjero, meninę fotografiją.

„Fotografija šiandien turi dvi galimybes – staigiai sudirginti žmogų, o būtent taip apibūdinamas šokas žodyne, arba tyliai mirti informacijos ir vaizdų pertekliuje. Šoką fotografai kuria iš pačios įvairiausios medžiagos – įprastos kasdienybės, atvirų fantazijų, gyvuliškumo ir žiaurumo, tiesiog žaismingo netikėtumo, - sakė Lina Taukačikienė, studijos “Fotos” meno direktorė.

Pirmieji savo darbus studijoje “Fotos” pristato Ramūnas Danisevičius, Darius Jurevičius, Vėtrė Antanavičiūtė, Diana ir Rolandas Cekanavičiai, Marius Abromavičius, Giedrius Žukauskas bei kiti. Pasak L. Taukačikienės, parodos autorius vienija modernumas, tai yra menininkai naudojantys naujausias fotografijos technines galimybes, gerbėjus pirmiausiai randantys tarptautinėse specializuotose interneto vartuose, o ne tyliose parodų salėse.

Organizatoriai tikisi, jog parodoje aktyviai dalyvaus ir mėgėjai. Darbus vertins netradiciniu būdu sudaryta komisija, bei portalo “Delfi” lankytojai. Geriausiai šokiravę autoriai gaus įvairius prizus - namų kiną, piniginius apdovanojimus, nemokamą šoko terapiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją