Miniatiūrų parodą įkvėpė Vakarų Vokietijoje rengta Rūro srities trienalė. Pasak rengėjų, didžiulis projektas, apimantis muzikos, teatro, literatūros ir vaizduojamojo meno sritis, deja, pasimetė kultūros darbuotojų kasdieniniuose reikaluose. Todėl vėliau šis projektas buvo pateiktas Vakarų Vokietijos dailininkų sąjungai, ir ilgainiui paroda įgavo naują, miniatiūrinį, formatą.

Parodos pavadinimas "Mažas, tačiau... Miniatiūra kaip konceptas" atspindinti konceptualų ekspozicijos formavimą: parodos rengėjai atsižvelgė tik į tokius kūrinius, kurie sąmoningai pateikiami mažo formato bei sukurti labai koncentruotai ir tapę įtaigiais. Miniatiūra, kaip meno principas, lyginamas "su kai kurių rašytojų intencijomis, atrandamose aforizmų trumputėse formose, ketureiliuose ar dienoraščių fragmentuose", kaip 1982 metais savo užrašuose apibūdino miniatiūrinį meną Peteris Vinteris (Winter).

Vokiečių miniatiūrų paroda "Arkoje" veiks iki liepos pabaigos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją