Vieno garsiausių lietuvių režisierių spektaklis liepos 16 ir 17 dienomis bus rodomas "Tagankos aktorių draugijos" teatro scenoje. "Vyšnių sodo", pastatyto bendradarbiaujant Tarptautiniam K. Stanislavskio fondui ir "Meno fortui", premjera įvyko praėjusiais metais Maskvoje. Pagrindinius vaidmenis spektaklyje sukūrė Jevgenijus Mironovas, Liudmila Maksakova, Aleksejus Petrenka, Vladimiras Iljinas, Irina Apeksimova ir kiti. Spektaklio scenografijos ir kostiumų autorė - dailininkė Nadežda Gultiajeva, muzikos - kompozitorius Mindaugas Urbaitis.

A. Čechovo teatro susitikimų, kuruos rengia K. Stanislavskio labdaros fondas, programoje - spektaklių pagal A. Čechovo kūrinius videofestivalis, paskaitos apie spektaklius, susitikimai su garsiais teatro režisieriais ir aktoriais, režisieriaus Kamos Ginko vedami meistriškumo kursai, fotografijų ir teatro eskizų parodos, albumo "Vyšnių sodas. 100 metų" rusų ir anglų kalbomis pristatymas.

K. Stanislavskio labdaros fondas įkurtas 1992 m. iškilių Rusijos teatro veikėjų iniciatyva, siekiant palaikyti ir plėtoti teatro meną ir kultūrą. Fondo pirmininkas - A. Čechovo Maskvos dailės teatro meno vadovas Olegas Jefremovas, prezidentas - "Lenkomo" teatro meno vadovas Markas Zacharovas.

Per 12 veiklos metų fondas inicijavo ir organizavo daug kultūrinių labdaros programų ir projektų, tarp jų - atkurta buvusi K. Stanislavskio sodyba "Liubimovka" ir joje įsteigtas tarptautinis teatro kultūros centras. Fondas taip pat yra įsteigęs prestižinę tarptautinę Stanislavskio premiją, teikiamą aktoriams, režisieriams, teatro pedagogams ir tyrinėtojams, teatro renginių organizatoriams už žymų indėlį į Rusijos ir pasaulio teatro meną.

Nuo 2004 metų K. Stanislavskio fondas pradėjo rengti "Stanislavskio sezonus". Juose rodomi einamojo sezono spektakliai, kuriuose vaidina Stanislavskio premijos laureatai.

Lietuvos publika turės unikalią progą susipažinti su šiuo spektakliu Vilniuje vyksiančiame tarptautiniame teatrų festivalyje "Sirenos" rugsėjo 24 d.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją