Kaip pranešė festivalio organizatoriai, "drąsia ir talentinga, rizikos nebijančia trupe" kritikų vadinama "CityDance" koncertuos Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje sekmadienį.

Įkurtas 1996 metais kolektyvas subūrė daugelio tautybių šokėjus, kompozitorius ir muzikantus. Marga menininkų kilmė, įvairių sričių išsilavinimas ir talentas jų repertuarui suteikia unikalios energijos ir ypatingą stilių, teigiama pranešime.

"CityDance" dirba su labiausiai patyrusiais vietiniais ir kviestiniais choreografais bei vizualiojo meno atstovais iš viso pasaulio.

Kolektyvas yra koncertavęs beveik visose pagrindinėse JAV salėse. 2002 metais grupės nariai gyveno ir dėstė Sankt Peterburge, koncertavo Modesto Musorgskio teatre.

Tarp svarbiausių grupės projektų paminėtini "Originalusis" ir "Palikimo" ciklai. "Originaliajam" ciklui ansamblis užsako kūrinius vietos kompozitoriams bei muzikantams. "Palikimo" ciklas - tai atkuriami ir iš naujo statomi praeities darbai.

Vilniuje ansamblis pristatys programą, pavadintą "Baltijos švytėjimas". Greta šokio kompozicijų, pagal JAV autorių muziką, skambės ir lietuvių kompozitorių Broniaus Kutavičiaus, Jono Tamulionio bei latvio Peterio Vasko kūriniai.

Ansambliui "CityDance" gros šv.Kristoforo kamerinis orkestras, dalyvaus solistė - smuikininkė Rusnė Mataitytė.

Dešimtas tarptautinis Kristupo vasaros festivalis vyks iki rugpjūčio 30-osios. Per du mėnesius vilniečiai bei miesto svečiai galės aplankyti 36 festivalio renginius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją