S. Sasnausko muzikinis kelias labai spalvingas. Dar studijuodamas klasikinį tromboną tuometėje Lietuvos muzikos konservatorijoje, muzikantas subūrė savo džiazo kvartetą, kuris ne tik diktavo lietuviškojo džiazo tendencijas, bet buvo ir mokykla pradedantiesiems džiazmenams.

Muzikantas pasižymi savitu braižu – lietuviškojo folkloro bei džiazinės muzikos drąsiu jungimu, novatoriškų muzikinių priemonių eksponavimu, todėl imtas vadinti lietuviškojo folkdžiazo pradininku bei laisvojo džiazo (free jazz) atstovu.

S.Sasnausko muzikinis indėlis į lietuviškąjį džiazą buvo įvertintas ne vienu prizu, kurių svarbiausi – “Birštonas jazz” Grand Prix (1992), “Vilnius jazz” prizas (2007), kaip kompozitorius pelnė prestižinį apdovanojimą Auksinį scenos kryžių (2004).

Išskirtinė jubiliato asmenybė įtakos ir koncerto spalvingumą. Koncerte klausytojai išgirs Jaroslavo Cechanovičiaus vadovaujamą Šiaulių bigbendą bei kamerinį orkestrą, lietuvių folkloro grupę „Vydraga“, Lietuvos džiazo grandus Petrą Vyšniauską, Juozą Milašių, Vytautą Mikeliūną, Dainių Pulauską, Liną Būdą, Arkadijų Gotesmaną, Artūrą Chalikovą, Eugenijų Kanevičių. Koncerte taip pat pasirodys ir dainininkė Vita Rusaitytė, kuri Skirmantą lydi ne tik muzikiniame, bet ir šeimyniniame kelyje. Poros sceniniu įvaizdžiu rūpinasi mados namai „Cantas“.

Koncerte skambės S.Sasnausko autoriniai kūriniai, aranžuoti V.Rusaitytės, tradicinio džiazo melodijos, lietuviško folkloro pavyzdžiai. Koncertą ves Darius Užkuraitis.

„Man patinka kurti, man patinka groti ir matyti, kaip muzika įgyja vis naujas formas ir pasipildo vis kitomis spalvomis“, – sako S. Sasnauskas, su kolegomis pažersiantis įspūdingą muzikos spalvų paletę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją