Šventėje dalyvavo daugiau kaip pusantro tūkstančio šokėjų ne tik iš JAV, bet ir iš Brazilijos, Kanados bei Lietuvos. Šventinius renginius stebėti buvo atvykę lietuvių kilmės JAV senatorius Ričardas Durbinas (Richard Durbin) bei Kongreso narys Džonas Šimkus (John Shimkus).

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, A. Paulauskas pabrėžė, kad ši šventė - tai ne paprastas šokis, o tautinės ištvermės simbolis. Jis taip pat pasidžiaugė, kad šventės dalyviai, nors ir būdami toli nuo savo šaknų, sugebėjo išlikti lietuviais.

"Man buvo labai svarbu pamatyti tiek daug Jūsų, kurie sugebėjo nenuskęsti pasaulio tautų jūrose ir vandenynuose, kurie sugebėjo nenuskandinti lietuvio savyje", - sakė A. Paulauskas.

JAV Prezidento Dž. V. Bušo šventės dalyviams atsiųstame sveikinime sakoma: "Dalydamiesi savo istorija ir kultūra, Jūs, Amerikos lietuviai, praturtinote mūsų tautą ir patvirtinote tuos idealus, kurie stiprina valstybę".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją