„Iš viso sulaukėme 12 Lietuvos kūrėjų darbų. Visus komisijos narius labiausiai sužavėjo Ugniaus Gelgudos kūryba. Iš kitų lietuvių jis išsiskyrė profesionalumu – minimalistinė aplinka šiame kontekste buvo labai sėkmingas pasirinkimas“, – apie lietuvio darbą kalbėjo vienas iš žiuri narių Indrek Grigor.

Komisijos narių nuomone, U. Gelguda pasirinko labai keistą temą, primenančią kriminalą, tačiau matėsi, kad menininkas buvo labai į ją įsigilinęs ir tai padėjo pasiekti labai gerą rezultatą. Pats Ugnius pasakoja, kad šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą kartą. Šių metų konkursui jis pasiūlė darbus iš neseniai pasirodžiusios jo kūrybos knygos „Kriminaliniai peizažai“.

„Man visuomet buvo kiek keistas šio konkurso principas, kad mes net nežinodavome, kas sudaro Baltijos šalių komisiją, tad kiek dvejojau, ar mano darbai jiems patiks. Tačiau labai džiaugiuosi, kad patekau į kitą etapą, žmonės, kurie vertins mano darbus man yra labai svarbūs ir aš labai laukiu jų nuomonės“, - džiaugsmo neslepia Ugnius.

Baltijos šalių komisijos sprendimu, kartu tu Ugniaus darbu į kitą konkurso etapą patenka ir Alisos Kaskos (Estija) bei Krisšo Salmanio (Latvija) darbai. Išrinktų Baltijos šalių menininkų darbai bus siunčiami į Vieną, kur tarptautinė komisija išrinks penkis finalistus. Nugalėtojas paaiškės lapkričio mėnesį Vienoje vyksiančioje „Henkel Art“ apdovanojimų ceremonijoje, į kurią bus pakviestas ir finalinis penketas.

Konkurso nugalėtojui atiteks „Henkel“ ir partnerių įsteigtas 7000 eurų (daugiau nei 24 tūkstančių litų) prizas. Be piniginio paskatinimo nugalėtojo laukia ir nematerialus apdovanojimas – menininko darbai bus eksponuojami parodoje jo gimtinėje bei modernaus meno muziejuje „Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig“ Austrijos sostinėje Vienoje. Parodos metu bus išleistas autorinis nugalėtojo darbų katalogas.

Konkurse dalyvavo menininkai iš 23 pasaulio šalių. Baltijos šalyse aktyviausiai paraiškas teikė Latvijos menininkai – konkursui buvo pristatytas 31 darbas, Estijos kūrėjai pateikė 24 darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją