Šią vasarą Šventojoje (poilsio namuose “Akimirka”) nuo liepos 2 iki 11d. vyksianti stovykla - ypatinga. Greta įprastų užimtumo grupių, kuriuose su sutrikusio intelekto asmenimis dirbs per 20 savanorių, vyks bendrijos “Viltis” darbuotojų, narių mokymai, sakoma pranešime spaudai.

Kelias dienas vyksiančių mokymų tema: “Nevyriausybinių organizacijų vystymas”.

Mokymų metu bendrijos “Viltis” specialistams paskaitas skaitys Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys (“Pilietinė visuomenė. Piliečio ir valdžios santykis. Piliečio teisės ir pareigos”), Seimo narys Artūras Melianas (“Politinių partijų įtaka piliečių gyvenimui”), Socialinių darbuotojų rengimo centro prie SADM direktoriaus pavaduotoja Ieva Adomaitytė –Subačienė (ES struktūrinė politika. Europos socialinis fondas.) ir kt. Bendrijos darbuotojai taip pat bus mokomi komandinio darbo, ryšių su žiniasklaida, projektų rengimo.

“Šie mokymai - tai mūsų organizacijos požiūris į pilietinės visuomenės kūrimą, atsakomybės už savo ir savo vaikų gyvenimą supratimas, - teigia bendrijos “Viltis” tarybos pirmininkė Dana Migaliova. - Valstybė be piliečių, pasirengusių dalyvauti visuose procesuose, nepajėgi spręsti iškilusių klausimų ir kurti saugios ateities. Norime dalyvauti valstybės kūrime, prisidėti prie bendros gerovės. Norime, kaip galima profesionaliau, atstovauti socialiai pažeidžiamų grupių interesus.”

Jau tradicija tapusios bendrijos “Viltis” organizuojamos vasaros stovyklos neįgaliesiems turi didelę paklausą. Tai puiki galimybė ne tik poilsiui, bet ir šeimos, auginančios neįgalų vaiką, izoliacijos mažinimui, neįgaliųjų savarankiškumo ugdymui, tėvų paramai, vaikų užimtumui. Stovyklose su neįgaliaisiais dirba savanoriai – studentai, specialistai (specialieji pedagogai, socialiniai darbuotojai, psichologai), neįgaliųjų broliai ir seserys.

Šios vasaros stovykla bendrija “Viltis” viliasi ne tik prisidėti prie neįgaliųjų integracijos, paremti šeimas, auginančių vaikus su negalia ar paskatinti savanoriavimą. Bendrijos tikslas – prisidėti prie pilietinės visuomenės šalyje formavimo ir skatinti pozityvesnį visuomenės požiūrį į protiškai neįgalius žmones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją