„Visi, kas pavargtot nuo gyvenimo tempų, didmiesčio alaso ir rutinos -atvažiuokit į Kupiškį, susiburkit į linksmą užstalę miesto aikštėje ir drauge su savo artimaisiais, draugais, senais ir naujais pažįstamais -švęskite tautų ir kultūrų fiestą.

Festivalio dienomis matysite folklorinio šokio grupę iš Gvadalacharos( Meksika). Grupės šokiai paremti actekų tautos istorija ir mitine pasaulėžiūra. Šokėjai atlieka erelio, ugnies, drugelio, kelio, barškuolės ir kitus šokius, atlieka autentišką actekų muziką“, kviečia renginio organizatoriai.

Folkloro grupė „Strmol“ ( Slovėnija) pristatys Gorenskos regiono šokius, paplitusius Italijos ir Austrijos pasienio Slovėnijos Alpėse.

Ansamblis iš Jakutijos (Sachos) Respublikos (Rusijos federacija) AAR-AARTYK („Šventasis kelias“) Pristatys Šiaurės tautų ir tautelių dvasinį kultūrinį paveldą bei tradicijas.

Folkloro grupė „Terra del sole“ festivalyje pristato Lombardijos ( Šiaurės Italija) ir Sicilijos (Pietų Italija) regionų folklorą. (koncertas liepos 1d. 20.30 miesto aikštėje)

Taip pat dalyvaus geri kupiškėnų bičiuliai-kolektyvai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lietuvos.( koncertas liepos 2d. 17.30 miesto aikštėje)

„Nakties Šėltinyje“ galėsite pašėlti su grupėmis „Kreizas“ (Jurbarkas) ir „Marga muzika“ (Vilnius) ( koncertas liepos 2d. 21.00 miesto aikštėje).

Tradicinė amatų ir tautodailės mugė su linksmais dainuojančiais ir grojančiais kupiškėnais visus kviečia liepos 3 d. nuo 9.00.

Nuo 11.00 iki 16.00 veiks interakyvi bibliotekos palapinė, o joje akcijos ir atrakcijos ir mažiems ir dideliems visą dieną.

Gera naujiena visiems tautiečiams-kupiškėnai skelbia krizės pabaigą, į Kupiškį sugrįžta „aukso vilna“-skulptūros „Avinėli, pasipurtyk“ kopija. Skulptūros sutiktuvės liepos 3 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją