Pirmoji šio projekto ekspozicija, surengta prieš metus, pritraukė daugybę lankytojų, susiviliojusių puikia galimybe iš arčiau pažvelgti į grafų Tiškevičių palikimą ir šiuolaikinių menininkų darbus XIX a. menančiose erdvėse. Šiemet projektas plečia savo fizines ir prasmines erdves. Jo ašis – peizažas, aplinkos ir interjero sintezė. Šių metų parodai rengėjai pasirinko būtent peizažo tematiką, siekdami pagerbti ir prisiminti E. F. Andre, išskirtinių parkų peizažų kūrėjo, palikimą Lietuvoje. XIX a. pabaigoje būtent jis Tiškevičių giminei sukūrė nuostabaus grožio Užutrakio, Lentvario, Trakų Vokės ir Palangos parkus.

2011 m. projektas subūrė žymiausius įvairių kartų lietuvių menininkus bei tapo tarptautiniu. Jame savo kūrinius pristatys Eglė Gineitytė, Audrius Janušonis, Gintaras Palemonas Janonis, Arvydas Martinaitis, Vytautas Tomaševičius, Agnė Jonkutė, Audrius Gražys, Linas Blažiūnas, Arvydas Žalpys, Kazys Venclovas, Julius Pileckas, Linas Liandzbergis, Artūras Valiauga, Česlovas Lukenskas, Nomeda Marčėnaitė, Vilmantas Marcinkevičius ir svečiai iš Vokietijos – Gerda Kraus-Xela, Lutz-Benno Kracke, Margit Rehner.

Projekto metu menininkai darbus eksponuos įvairiose rūmų erdvėse, sudarydami intriguojančius kūrybinius duetus. Tapytoja Eglė Gineitytė pasirodys drauge su keramiku Audriumi Janušoniu, parodos kuratorius, tapytojas Linas Liandzbergis – kartu su fotografu Artūru Valiauga, o keramikė Nomeda Marčėnaitė - su tapytoju Vilmantu Marcinkevičiumi. Kitų menininkų duetų sudėties parodos rengėjai kol kas neatskleidžia, tai – intriguojanti staigmena, laukianti parodos lankytojų.

Žiūrovai čia išvys ne visai įprastą ekspoziciją. Menininkų peizažo interpretacijos pateikiamos ne sterilioje galerijos aplinkoje, o autentiškoje erdvėje, kupinoje praėjusių laikų pėdsakų. Šiuolaikinis menas čia netikėtai jungiasi su keleto šimtmečių istorija, o tikras, realus apylinkių peizažas – su menamu, gimstančiu iš menininkų vaizduotės ir Užutrakio dvaro praeities.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją