Naktį, kuomet trys mūzos nemiegos, miesto naktinėtojus LNDT pakvies į spektaklį „Muzika 2“ pagal Marguerite Duras pjesę „La Musica deuxième“.

Specialus naktinis ir, žinoma, nemokamas spektaklio seansas bus surengtas Lietuvos nacionalinio dramos teatro vestibiulyje. Žiūrovams čia bus įrengta 120 sėdimų vietų, o įprastai koridoriumi, vedančiu į teatro sceną laikoma foje taps improvizuota spektaklio scena.

„Siekdami, kad Nacionalinį dramos teatrą iš naujo atrastų publika, negalime sau leisti pramiegoti vasaros renginių, kuomet miestas yra gyvesnis negu bet kada. Miesto širdyje įsikūręs teatras turi tapti jo įvairialypės kultūros dalimi“, - apie teatro sprendimą įsilieti į „Tebūnie naktis!” programą pasakojo LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis. Pasak p. Budraičio, šįmet atsinaujinantis LNDT kultūros naktyje dalyvauja kol kas tik suteikdamas erdvę naktiniam spektakliui, tačiau kitąmet planuojama rengti specialią „Tebūnie naktis!“ skirtą LNDT programą.

Spektaklis „Muzika 2“ – tai bendras aktorių Povilo Budrio, Viktorijos Kuodytės ir LNDT meno vadovo Audronio Liugos kūrybinis darbas. Šiame spektaklyje, po premjeros teatro kritikų žabibiškai pakrikštytame „requiem aistrai“ epitetu, vaizduojamas dviejų vienas kitą kažkada mylėjusių žmonių susitikimas. Po trejų išsiskyrimo metų jie atvyksta į tą patį miestą, kuriame gyveno, kad užbaigtų teisinius skyrybų formalumus ir „beveik netyčia“ ateina į tą patį viešbutį paskutinį kartą pamatyti vienas kitą. Šią istoriją rašo dviese - Jis (Povilas Budrys) ir Ji (Viktorija Kuodytė), kadaise buvę kartu, išsiskyrę, tačiau supratę egzistavimo atskirai beprasmybę.

„Muzikos 2“ kūrėjų teigimu, šis spektaklis – tai bandymas įsiklausyti į aktoriaus vidinę muziką. Tai – jausmų ir minčių tiesos paieškos, mezgant intymų dialogą su savimi, partneriu ir žiūrovu. Aktorių kuriami vaidmenys – tai gyvenimo atspindžiai, nušviečiantys trumpą susitikimą.

Primename, kad Lietuvos nacionalinis dramos teatras naktinėti kviečia birželio 18 d., šeštadienį, nuo 21 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją