„Tai normali procedūra, toks yra įstatymas. Koncertinių teatrų ir įstaigų įstatyme nurodo, kad kas penkeri metai turi būti renkamas vadovas. Prieš penkerius metus aš laimėjau konkursą, o dabar pagal tą patį įstatymą turiu iš naujo kandidatuoti, jei noriu toliau dirbti. Arba nekandidatuoti, jei nenoriu“, - konkurso eigą apibūdino dirigentas.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, neatsirado daugiau kandidatų, kurie galėtų jam sudaryti konkurenciją konkurse orkestro vadovo pareigoms užimti, G.Rinkevičius perklausė: „O jūs turite kandidatų? Lietuva - ne tokia didelė šalis, kad būtų daug kandidatų į simfoninio orkestro vadovo pareigas“.

Orkestras G.Rinkevičiaus iniciatyva suburtas 1988 metais, pirmąjį koncertą jaunų muzikų kolektyvas surengė 1989 metų sausį. Vėliau orkestrui suteiktas Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vardas.

DELFI primena, kad Kultūros ministerijos balandžio mėnesį išplatintame pranešime apie skelbiamą konkursą buvo teigiama, kad metų pradžioje G.Rinkevičiaus sulaukė kultūros viceministro Deivido Staponkaus kritikos dėl LVSO statomų vadinamųjų bohemiečių operų.

D.Staponkus teigė, kad Vilniaus kongresų rūmuose pradėjus statyti operas, išaugo LVSO skolos, o joms dengti esą naudojamos valstybės lėšos. Tuo metu orkestro vadovas G.Rinkevičius tvirtino, kad kultūros viceministras asmeniškai yra nusistatęs prieš operų statymą, o beveik visi pinigai statyti operas yra surenkami iš privačių rėmėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją