Knygos „Scenos riteris. Atsiminimai apie Praną Piauloką“ viršelyje aktorius prieš 37-erius metus, kai Algimanto Puipos filme „Atpildo diena“ įkūnijo piktadarį Liudviką Zavišą.

Dešimtyse puslapių – žymių ir aktorių pažinojusių žmonių atsiminimai, pasakojimai. Knyga gausiai iliustruota fotografijomis, kuriose Praną Piauloką galima išvysti ne tik scenoje, bet ir gyvenime.

„Aš vaikštau pakumpusi, o jis pasviręs, bet jo pasvirimas kitoks. Ir tik praeinu pro namus ir neatsimenu, kad pro langą einant reikia išsitiesti, tai jau skambutis: „Vėl neši tą savo kuprą, tai nešk lengvai ir išdidžiai“, – prisimena aktorė Olita Dautartaitė.

„Tik ką grįžau iš Vienos, kur vaidinau spektaklyje „Vyšnių sodas“. Ten ant sienos kabojo lietuvių artistų panteonas, o prieš mane – Pranas. Aš visą laiką galvoju apie jį, kad tikrai tas jo kūrybinis maksimalizmas, ta elegantiška, išdidi laikysena gyvenime šiais laikais, kai viskas perkama ir parduodama, yra labai rimta pamoka ir žmogui, ir menininkui“, – pasakojo režisierius Gytis Padegimas.

Knyga išleista tūkstančio egzempliorių tiražu, rugsėjį ją rengiamasi pristatyti Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šiaulių dramos teatro fojė atidaryta ir aktoriui skirta ekspozicija, kurioje Prano Piauloko apdovanojimai, dokumentai, apie aktorių pradėtas kurti ir dokumentinis filmas.