„Manau, mums pavyko įgyvendinti idėją su kaupu. Kartu su vaikais ir komisijos nariais mes patyrėme bendrą kūrybos džiaugsmą“, - plačiai šypsojosi „Motory“ klubo prezidentė Elena Masalskienė.

Jauniausiam festivalio dalyvei buvo vos 4 metukai, vyriausiajai – 27-eri. Vaikai festivalio scenoje šoko, dainavo, muzikavo bei demonstravo aibę kitų savo talentų. Dalyvių, kurių iš viso buvo net 41, gabumus vertino kompetentinga komisija. Komisijos pirmininkė – Tarptautinio menų festivalio „Slavianskij bazar“ atstovė Lietuvoje, fotomenininkė Jurga Anusauskienė. Komisijos nariai: smuikininkas, tarptautinių konkursų laureatas Martynas Švėgžda fon Bekkeris, dainininkas Tomas Augulis, Mykolo Romerio universiteto choreografė Dalia Maskoliūnienė ir dainininkė Giedrė Balutytė.

"Neatrastų talentų festivalį" atidarė Moterų klubo "Motory" prezidentė Elena Masalskienė. Festivalį atvyko pasveikinti renginio globėjas - Vilniaus miesto savivaldybė, jos atstovė Kristina Ulevičiūtė pasakė įkvepiančią ir padrąsinančią kalbą dalyviams. Dainininkės Evelinos Anusauskaitės atliekamos dainos atidarė festivalį.

Renginio dvasią puikiai palaikė vedėjai Saulius Čėpla ir Darius Rakauskas. Vaikų pasirodymais džiaugėsi renginio svečiai Onutė Valiukevičiūtė, fotomeninkas Ričardas Anusauskas.

Renginio mecenatas Lietuvos Respublikos Seimo narys Valdemaras Valkiūnas apdovanojo diplomais festivalio dalyvius ir padėkų raštais jų mokytojus.

Komisijos pirmininkės Jurgos Anusauskienės teigimu, komisijai buvo be galo sunku išrinkti 3 talentingiausius vaikus, kurie vyks į Stokholmą, nes visi pasirodymai buvo verti titulo.

Komisijos narys smuiko virtuozas Martynas Švėgžda von Bekkeris džiaugėsi: "Labai džiugu, kad Lietuvoje atsirado renginys, jungiantis meną, muziką, šokį, žodį, ir būtent toks renginys, kuris savo apimtimi, pasaulėžiūra, pasaulėjauta leidžia reikštis visiems, kurie tą daro profesionaliai, mėgėjiškai, kuriems tai yra dvasinės išraiškos forma, kurie, apskritai, gal niekada ir nebūtų pastebėti visuomenės... Tai viena didžiausių tolerancijos apraiškų mūsuose, kurią pastebėjau grįžęs į Lietuvą nuo 2003 metų. Visokeriopos sėkmės linkiu tiems, kurie jungiasi ir dirba šia linkme."

Išrinkti trys gabiausieji vaikai, kurie atstovaus Lietuvą Stokholme (Švedija), rugsėjo 18 dieną vyksiančiame festivalyje „Baltijos šalių dienos“:
- Vladas Čečenikovas, atlikęs savos kūrybos dainą „The source of strength“;
- Gražvydas Sidiniauskas, virtuoziškai virkdęs saksofoną;
- Karolina Nevoina, atlikusi specialiai jai Stano sukurtą dainą „Gimiau apsiginklavusi“.

Porą dalyvių susilaukė specialių komisijos narių simpatijų ir prizų: Dainotas Varnas pakerėjo komisijos pirmininkę Jurgą Anusauskienę, kuri jam skyrė savo ir vyro bendrai išleistą fotoalbumą, o smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekker savo simpatijas atidavė Emiliui Korickij už lietuvių liaudies dainą „Tai raibumas genelio“ ir apdovanojo jį muzikos grotuvu.

Kadangi renginys sulaukė didelio susidomėjimo ir sėkmės, planuojama jį organizuoti kasmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)