Renginį organizuojantys moterų klubas „Motory“ ir asociacija „Mes greta“ pagrindiniu iniciatyvos motyvu įvardija siekį integruoti specialių poreikių vaikus ir jaunuolius į visuomenę bei parodyti jai, kad ir vaikai su negalia turi išskirtinių gebėjimų.

„Mes gyvename visuomenėje, kurioje žmonės yra skirstomi į sveikus ir nesveikus, į normalius ir nenormalius ir pan. Šis skirstymas yra ideologinė klišė, iškreipianti tikrovę, uždaranti mus siauros vartotojiškos sąmonės aptvare. Mūsų organizacijos siekia padėti žmonėms – tiek jauniems, tiek brandaus amžiaus – pažvelgti į žmogaus tikrovę atviromis akimis ir pamatyti asmenybės pilnatvę net tada, kai ji slepiasi po neįgalimo raiška“, - teigia Elena Masalskienė, klubo „Motory“ prezidentė. Ji pabrėžia, kad šiuo renginiu pirmiausia siekiama padėti specialiuosius poreikius turintiems vaikams bei jaunuoliams ugdyti savo socialinius įgūdžius, formuoti asmenybės unikalumą ir atskleisti šių jaunų žmonių talento galias ir tuo pačiu patirti visiems mums bendrą kūrybos džiaugsmą.

Jauniausiam festivalio dalyvei vos 4 metukai, vyriausiajam – 22 -eji. Vaikai festivalio scenoje šoks, dainiuos, muzikuos bei demonstruos daugybę kitų savo talentų. Dalyvių, kurių iš viso yra net 40, gabumus vertins komisija. Komisijos pirmininkė – Tarptautinio menų festivalio „Slavianskij bazar“ atstovė Lietuvoje, fotomenininkė Jurga Anusauskienė. Komisijos nariai: smuikininkas, tarptautinių konkursų laureatas Martynas Švegžda fon Bekkeris, dainininkas Tomas Augulis, Mykolo Romerio universiteto choreografė Dalia Maskoliūnienė ir dainininkė Giedrė Balutytė.

Po konkurso visiems dalyviams bus įteikti apdovanojimai, diplomai, padėkos raštai. Nugalėtojai bus apdovanoti kelione į Stokholmą (Švedija), kur rugsėjo 18 dieną vyksiančiame tarptautiniame festivalyje „Baltijos šalių dienos“ atstovaus Lietuvai. „Tikimės, kad šios talentų varžytuvės taps įkvėpianti paskata būsimiems ateities konkursams, kuriuose atsiskleis vis nauji mūsų vaikučių ir jaunimo talentai“, - neabejoja renginio viena organizatorių E. Maslauskienė, tikindama, kad bet kokiomis aplinkybėmis sieks, jog „Neatrastų talentų festivalis“ taptų tradicinis, kasmetinis renginys, ateityje galbūt išplėtęs savo idėjos geografiją ne tik Lietuvos ribose.

„Neatrastų talentų festivalį“ Vilniuje patikėta vesti laidų vedėjai Angelei Kiliuvienei ir aktoriui Dariui Ragauskui. Renginį atidarys dainininkė Evelina Anusauksaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją