"Šis kraštas, kaip ir visa Lietuva, patyrė daug istorinių išbandymų. Šilutiškiai juos garbingai atlaikė. Šilutės kraštas dovanojo Lietuvai gausų būrį iškilių kraštiečių. Jūs pastatėte gražų miestą, kuris šiandieną, kaip ir senovėje, turi kuo didžiuotis. Šilutė pelnytai paskelbta ir 2011 metų Lietuvos kultūros sostine", - rašoma šalies vadovės sveikinime, kurį cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Lietuvos vadovė palinkėjo miestui toliau augti ir klestėti. "Tikiu, kad Šilutė gali tapti vieta, į kurią norės sugrįžti ne tik kraštiečiai, bet ir nauja, su Jūsų miestu savo ateitį siejanti jaunoji karta. Tam turite visas sąlygas - išsilavinusius ir kūrybingus žmones, puikią gamtą ir, visų svarbiausia, tikėjimą savo miesto ateitimi", - teigiama Prezidentės laiške.

"Lietuvos kultūros sostine 2011" paskelbta Šilutė, šiemet švenčianti senojo miesto vardo - Šilokarčema - paminėjimo 500 metų jubiliejų, kartu pasidžiaugti miesto pusės tūkstančio metų istorija ir dabartimi kviečia visus atvykti į Šilutę šį šeštadienį. Šią dieną Šilutėje vyks pagrindiniai šių metų Lietuvos kultūros sostinės jubiliejiniai renginiai.

Šilutės miesto pradžios atskaitos tašku laikoma vasario 22-oji - tą dieną 1511-aisiais šišioniškiui Jurgiui Talaičiui (Georg Tallat) buvo išduotas leidimas pusiaukelėje tarp Klaipėdos ir Tilžės, šile prie Šyšos, įkurti karčemą. Netoli Šilokarčemos vietovės 1550 metais buvo pastatyta bažnyčia. 1722 m. Šilokarčemoje įkurtas valsčiaus centras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją