Spektaklyje, šalia jaunų teatro aktorių vaidina ir Lietuvos teatro klasikas Laimonas Noreika. O.Koršunovo spektaklio premjerą, į kurią atvyks ir autorius, ketinama transliuoti internetu.

Šį sezoną, kurio metu OKT daugiausiai laiko praleis užsienio gastrolėse, numatoma dar keturi nauji projektai. Tarp jų - Sigito Parulskio pjesės "Vienatvė dviese" pastatymas, kuriam vadovaus nuolatinis teatro kompozitorius Gintaras Sodeika. Šio specifinio reiškinio detalių antradienį vykusioje teatro konferencijoje jo atstovai atskleisti kol kas nepanoro.

Po savo sparnu OKT priims ir naująjį dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus pjesės "Malyš" pastatymą, kurį režisavo pats autorius. Šį sezoną taip pat numatoma pagaliau pristatyti ir skandalingąją Falko Richterio pjesę "Dievas yra didžėjus". Šis "multimedijos projektas", apjungsiantis teatrą, televiziją ir internetą, bus kuriamas bendradarbiaujant su pjesės autoriumi.

Gegužės mėnesį Lietuvos žiūrovai išvys ir naujojo O.Koršunovo spektaklio "Edipas karalius" generalinę repeticiją. Spektaklio pagal žymiausią Sofoklio tragediją pasaulinė premjera įvyks Toarminoje (Italija), kur O.Koršunovui bus įteiktas "Naujosios teatro realybės" prizas. "Karaliaus Edipo" partneriais jau pasisiūlė būti ir kiti trys Prancūzijos, Vokietijos ir Austrijos festivaliai.

Toarminoje, kur režisierius atsiims prestižinį Europos teatro apdovanojimą, bus pristatyta visas jo kūrybos kelias. Ne mažiau įdomi OKT naujovė - ruošiamas antras spektaklio "Meistras ir Margarita" sąstatas. Jame repetuoti jau pradėjo Kostas Smoriginas, Vidas Petkevičius, Ramūnas Rudokas ir Audrius Nakas.

Nuolatiniams OKT teatro aktoriams šis sezonas žada vos kelias laisvas dienas. Pradedant rugsėjo pabaiga, kada teatras išvyks į Argentiną, įvairūs spektakliai bus rodomi Rusijoje, Lenkijoje, Bosnijoje ir Hercogovinoje, Šiaurės Airijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Ukrainoje, Olandijoje, Belgijoje. Teatras jau yra gavęs pasiūlymų iš Japonijos ir Šiaurės Korėjos.

Prancūzijoje per du mėnesius bus parodyta net 30 "Vasarvidžio nakties sapno" spektaklių - būtent toks, pasak teatro atstovės ryšiams su užsieniu Audros Žukaitytės, buvo žiūrovų poreikis.

Lietuvoje šis, OKT direktoriaus Martyno Budraičio žodžiais, "vienintelis profesionalus teatras šalyje, neturintis patalpų repeticijoms", ketina parodyti apie 50-60 spektaklių. Tai yra dvigubai mažiau nei pernai, kuomet teatras intensyviai gastroliavo net 14 Lietuvos miestų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją