Prieš prasidedant baigiamosioms repeticijoms kūrybinė komanda trumpam pasinėrė į vandens ir tamsos stichiją – Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine buvo filmuojamas operos vaizdo klipas.

Pagrindinis vaidmuo šiuolaikinę operą pristatančiame vaizdo klipe teko daugkartinei Lietuvos moksleivių šuolių į vandenį čempionei Ligitai Malinauskaitei – mergina šokinėjo nuo aukščiausio, net 5 metrus siekiančio tramplino. Septyniolikmetei pirmą kartą tai teko daryti tamsoje – didelį baseiną apšvietė tik vienas prožektorius. Taip pat pirmąkart į vandenį ji nėrė apsirengusi – lyg pagrindinė operos herojė Ligita vilkėjo lengvo šilko suknele.

„Šokti į vandenį tamsoje buvo labai keista ir neįprasta – bent kažkurią akimirką jaučiausi kaip tikroji Katia Kabanova, šokanti į upę...“ – po tris valandas trukusio filmavimo prisipažino jaunoji šuolininkė.

Kauno St. Lozoraičio mokyklos vienuoliktokė šuolių į vandenį treniruotes lanko nuo pirmos klasės, tačiau pirmą kartą į vandenį šoko prieš kameras.

„Man tai buvo labai atsakingas momentas, norėjau viską padaryti kuo geriausiai – nepriekaištingai išpildyti šuolį. Adrenalino kiekis kraujyje tikrai smarkiai padidėjo, bet tuo pačiu jaučiau ir didesnį malonumą, nes žinojau, kad kažkas, žiūrėdamas į mano šuolį, juo mėgausis“, – pasakojo Ligita.

Operos „Katia Kabanova“ premjera įvyks jau kitą savaitę, gegužės 21 ir 22 dienomis Vilniaus kongresų rūmuose. Tai bohemiečių kūrybinės linijos „Opera gurmanams“ šių metų dovana ištikimiems gerbėjams. Pagrindinį Katios Kabanovos vaidmenį atliks solistė Aušrinė Stundytė, pirmąkart prisijungianti prie bohemiečių. Kostiumus kuria dizaineris Juozas Statkevičius.

Kaip teigia LVSO vadovas ir dirigentas Gintaras Rinkevičius, šiuolaikinio čekų kompozitoriaus L. Janačeko muzika – kietas riešutėlis net ir patyrusiems atlikėjams bei klausytojams. Jo muzikinės kalbos turtingumas ir intensyvumas, supintas su intensyvia siužeto jėga, nustebins ne vieną muzikos mylėtoją.

Operos libretas pasakoja dramatišką meilės istoriją, kur meilė moteriai susipina su meile motinai ir anytos vaidmuo tampa lemtingas jaunos poros gyvenime. Operos kūrėjai kalba apie moralės normų ribas, kaltės jausmą ir tragiškas pasekmes mėginant iš jo išsivaduoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją