Parodos metu Rotušės aikštėje nusidrieks stendai su specialiai parodai atrinktomis trylikos fotografų, tarp kurių Lietuvos spaudos fotografų klubo nariai Algimantas Barzdžius ir Aurelija Čepulinskaitė (“Lietuvos rytas”), Petras Malūkas ir Ramūnas Danisevičius (“Lietuvos žinios”), Alfredas Pliadis (Krašto apsaugos ministerija), Kęstutis Vanagas, nuotraukomis. Keturiasdešimtyje fotografijų užfiksuoti tiek nuostabūs Lietuvos gamtos unikalumą atspindintys kadrai, tiek ir neatsakingų žmonių veiksmų gamtai padaryta žala.

Renginį organizuoja ir finansuoja UAB “Tetra Pak Lietuva”, globoja Vilniaus miesto savivaldybė bei Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija, prisideda bendrovė “Žaliasis taškas”. Parodą oficialiai atidarė Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas.

UAB ”Tetra Pak Lietuva” šia paroda Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną Lietuvoje pažymi jau trečią kartą. 2002 m. jaunieji menininkai iš sostinės meno mokyklų kūrė skulptūras tematika „Gamta“, o 2003 m. moksleiviai iš didžiųjų Lietuvos miestų rentė statinius iš kartoninių pakuočių. Pasak Ilonos Eskelinen, “Tera Pak” komunikacijos vadybininkės Baltijos šalims, šiomis akcijomis bendrovė siekė atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad kartoninės gėrimų pakuotės gali būti perdirbamos, iš jos pagaminus naujų gaminių, ir neteršti aplinkos.

Bendrovė “Tetra Pak” ypač daug dėmesio skiria panaudotos taros perdirbimui. Perdirbamas panaudotos kartoninių gėrimų taros kiekis Europos Sąjungos šalyse 2001 metais siekė 230 tūkst. tonų. Remiantis ACE (Europos pakuočių gamintojų associacijos) duomenimis, kiekviena perdirbtų pakuočių tona padeda išsaugoti 20 medžių. Remiantis šiais skaičiavimais, Europoje 2001 metais tokiu būdu buvo išsaugota 4,6 mln. medžių.

“Šis skaičius - ne bendrovės “Tetra Pak” pastangų, bet visų žmonių, aplinkosaugos organizacijų, valstybės tarnautojų, perdirbėjų – visos grandinės dalyvių rezultatas. Mes dažnai žvelgiame į Vokietiją ir Skandinavijos šalis, kaip gerus aplinkos tausojimo pavyzdžius. Dažnai sakome, jog norint pasiekti tokį lygį, reikės, kad pasikeistų visa karta. Nepaisant to, matome, kad Lietuvos žmonėms rūpi aplinka ir jie nori ją saugoti, ypač vaikai,” – pasakojo N. Ivovič.