Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejuje vyksiančiame atminimo vakare dalyvaus Rolandą Butkevičių geriausiai pažinoję kolegos ir bičiuliai Algirdas Latėnas, Dalia Tamulevičiūtė, Rimgaudas Karvelis, Kostas Smoriginas, Regina Kazlauskaitė ir daugelis kitų.

Tarp ryškių Valstybinio Jaunimo teatro scenoje Rolando Butkevičiaus sukurtų vaidmenų - Jasius K. Binkio "Atžalyne", Merkucijus V. Šekspyro "Romeo ir Džiuljeta", Džimis Porteris ir Klifas D. Osborno "Atsigręžk rūstybėje", Lancelotas J. Švarco "Drakonas", Džimas O'Konoras T. Viljamso "Stiklinis žvėrynas", Leandras ir Skapenas Ž. B. Moljero "Skapeno klastos", Grafas R. Rastausko "Lenktynių aitvarai", Jasonas Ž. Anujo "Medėja", Sorinas A. Čechovo "Žuvėdra", režisierė D. Tamulevičiūtė (1979), Snegiriovas V. Rozovo "Brolis Alioša". Taip pat vaidino kine ir televizijos spektakliuose.

Pasak teatrologės Irenos Aleksaitės, Rolandas Butkevičius visada išsiskyrė "siautulingu savo menu, savu temperamentu, sava greita, lengva eigastimi, savo visuomet besišypsančiom akim, savo maniera labai garsiai kalbėti, kvatotis pilna burna, savo ūmia reakcija, kuri neklystamai išduoda profesiją".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją