Penktadienį pasibaigusiame festivalyje šiemet dalyvavo Oskaro Koršunovo teatro spektaklis pagal Williamą Shakespeare'ą (Viljamą Šekspyrą) "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija".

J.Paulėkaitė yra šio spektaklio scenografijos autorė, E.Mikulionytė sukūrė Auklės vaidmenį.

Spektaklius kartu su Kanados, Švedijos, Vengrijos, Lenkijos atstovais vertino ir lietuvių aktorius Vladas Bagdonas.

Pagrindinį festivalio prizą pelnė Novosibirsko teatro spektaklis pagal Pierre'ą Marivaux (Pjerą Marivo) "Dvigubas nepastovumas" (režisierius Dmitrijus Černiakovas). Antrasis prizas skirtas Tartu (Estija) Vainemunės teatro spektakliui "Roberto Zucco" pagal Bernardą-Marie Koltesą (Bernarą Mari Koltesą), trečiasis - Maskvos dramaturgijos ir režisūros centro spektakliui "Raudonu siūlu".

Daugkartinis ankstesnių festivalių Torūnėje laureatas - lietuvių režisierius Eimuntas Nekrošius, vadinamas "nekarūnuotu Torūnės festivalio karaliumi". Apdovanojimus Torūnėje yra pelnęs ir Rimas Tuminas bei O.Koršunovas.

Nuo 1991-ųjų rengiamas teatro festivalis tapo kone reikšmingiausiu Rytų ir Vidurio Europos teatro įvykiu, pristatydamas ne tik šių regionų iškiliausius teatro menininkus, bet ir įdomiausius pasaulinio teatro ieškojimus.

Šių metų "Kontakte" dalyvavo 14 spektaklių iš 10-ies šalių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją