Anot jo, šiais metais kultūrai miestas skyrė 18,446 mln. litų - vienam gyventojui tai sudarytų 33 tūkst. litų per metus, ir tai yra 1,52 proc. miesto biudžeto. Pernai kultūrai buvo skirta 14 mln. litų metų pradžioje, dar apie 4 mln. - metams įsibėgėjus.

Pasak G.Babaravičiaus, tikimasi, kad ilgainiui kultūrai skiriama suma padidės jo žodžiais, lėšos "turi tendenciją kilti į viršų".

Viešosios įstaigos "Vilniaus festivaliai" renginiams, pavyzdžiui kino festivaliui "Kino pavasaris", muzikos festivaliui "Kristupo vasaros festivalis", teatro festivaliui "Sirenos" ir kitiems, šiais metais ketinama skirti apie 1 mln. litų, bet tikimasi, kad pinigų padaugės perskirsčius lėšas iš privatizavimo fondo.

"Vilniaus miesto savivaldybė 15-20 proc. kofinansuoja "Vilniaus festivalius" (...) Ta dalis yra stabilumo garantas", - tvirtino G.Babravičius.

Anot jo, ketina tęsti programą "Vilniaus šventės", su renginiais "Tebūnie naktis", "Gatvės muzikos diena", tarptautiniu folkloro festivaliu "Skamba skamba kankliai" ir kitais. Bus vykdoma ir programa "Vilniaus mugės", kurioje siekiama, kad mugės per metus vyktų tolygiai.

Savivaldybė šiemet taip pat 150 tūkst. litų skirs "Kalėdoms sostinėje", 360 tūkst. litų - valstybės šventėms, 400 tūkst. litų - kultūros rėmimo programų projektams.

Ketinama tęsti investicinius projektus "Menų spaustuvėje", "Užupio meno inkubatoriuje", o Žirmūnuose ruošiamasi statyti Vilniaus centrinę biblioteką.