„Monmartras Europoje“ – tai nuo 1996 m. vykstantis renginys, suteikiantis galimybę skirtingų kultūrų žmonėms susitikti.

V-ojo tarptautinio festivalio tema „Kelionė. Kai kultūra ir ekonomika susitinka“, todėl nenuostabu, kad festivalyje dominuoja kultūrinį turizmą reprezentuojantys projektai. Kad Vilniuje yra patrauklių kultūriniam turizmui maršrutų bei romantiškų susitikimų vietų bei „nuosavas“ Monmartras turėtų dar kartą patvirtinti šiemetinis Užupio – „ Vilniaus Monmartro“ pristatymas festivalio metu. Lietuvos ekspoziciją parengė Lietuvos institutas bei Užupyje įsikūrusi „Stiklo karoliukų“ galerija, bendradarbiaujant su LR ambasados Prancūzijoje kultūros atašė, LR užsienio reikalų ministerija bei LR Vyriausybės kanceliarija. Projektą remia ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Lietuvių menininkai Monmartre vyksiančiame renginyje dalyvauja jau trečią kartą. Šio festivalio programoje taip pat numatyta turtinga kultūrinė programa. Gegužės 27 d. atsidarančioje parodoje bus eksponuojami lietuvių menininkių Kristinos Norvilaitės, Donatos Purvaneckaitės bei Ainos Daržas kūriniai. Meistriškumą spaudžiant lino raižinius K. Norvilaitė demonstruos ir gegužės 29-31 d. vyksiančios mugės metu. Mugėje bus keičiamasi ne tik informacija, bet ir, kaip būtina Prancūzijoje, pristatoma gastronomija. Lietuvos maisto gamintojus atstovaus nacionalinių patiekalų restoranas „Marceliukės klėtis“. Prancūzai ir miesto svečiai galės mėgautis įvairių rūšių lietuvišku sūriu, skilandžiais, riestainiais, šakočiais bei alumi.

Birželio 8 d. Monmartro merijoje vyks klasikinės muzikos koncertas, kuriame muzikuos seserys Rasa ir Eglė Vosyliūtės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją