Siekdama didesnio kultūrų pažinimo ir artimesnio dialogo, didžiausia tarptautinė jaunimo organizacija AIESEC pirmą kartą Vilniuje surengs „Tautų mugę“. Šis renginys supažindins visuomenę su kitų tautų kultūra iš arčiau. „Tautų mugėje“ vilniečiai galės iš arčiau susipažinti su Afrikos, Indijos, P. Korėjos, Švedijos, Vengrijos, Lenkijos, Graikijos, Portugalijos, Čekijos, Prancūzijos, Slovėnijos, Turkijos, Ispanijos bei kitų šalių kultūromis.

„Renginyje dalyvaujančios tautos turės galimybę pristatyti savo kultūrą tokią kokia ji iš tikrųjų yra, atskleisti gražiąsias šalies puses, susipažinti su kitų tautų atstovais bei rasti panašumų ar skirtumų“ – sako renginio organizatorius Gražvydas Šedys ir tęsia apie naudą svečiams: „Verta ateiti ir pasinaudoti galimybe neišvykstant iš savo miesto prisiliesti prie keliolikos šalių tradicijų, išgirsti ne tik pagrindinių faktų, bet ir intriguojančių istorijų apie įvairiausias kultūras ir patiems jomis pasidalinti. Rėmėjai jau paruošė prizų aktyviausiems žaidimuose, viktorinose dalyvausiantiems žmonėms.“

Renginiai kaip šis organizuojami ne vienoje šalyje ir didesniais mastais. Madis Välja, Tautų mugę organizavęs Estijoje prieš kelias savaites, džiaugėsi tautų atstovų gausa ir žmonių aktyvumu: „Susirinko 36 tautų atstovai, juos aplankė ir veiklose dalyvavo apie 700 žmonių, dar daugiau stebėjo iš kitų prekybos centro vietų“.

„Tautų mugė“ – tai renginys, kurio pagrindiniai dalyviai bus tautų atstovai bei lietuviai, kuriems įdomu daugiau sužinot, paragaut, pajaust ir sulaužyt galiojančius stereotipus apie šalis ir jų piliečius“, - pasakojo renginio organizatorė Greta Autukevičiūtė.

AIESEC yra 110 pasaulio šalyse veikiantis tarptautinis tinklas jauniems žmonėms, siekiantiems išnaudoti ir tobulinti savo žinias bei įgūdžius, taip prisidedant prie valstybės ir visuomenės vystimosi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją